Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama

Bibinka Kuchařka:

Doba přípravy: 30-40 minut 2-3 porce Pokrmy z vnitřností 18 názorů

515
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Suroviny

400 g kuřecích jater
miska čerstvých lišek
2 cibule
2 stroužky česneku
50 g zauzené slaniny
trochu drceného kmínu
pepř
1 mladá větvička celerové natě
pažitka
trošku oleje
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra si propláchneme studenou vodou a nakrájíme na proužky, cibuli na půlkolečka, lišky pokud jsou větší na menší kousky, slaninu na proužky, česnek na plátky a celerovou nať s pažitkou nakrájíme nadrobno.

  2. Na pánev(dělala jsem na grilovací pánvi)si dáme olej spolu se slaninou, na olej dáme cibulku, kterou necháme osmažit do světlehnědé barvy, na ní přidáme játra na proužky, opékáme a stále mícháme.

  3. Tak v polovině opékání přisypeme lišky, pepř, kmín, česnek a celerovou nať, opékáme dál, až jsou houby i játra pěkně měkké.

  4. Nakonec játra osolíme, můžeme zacáknout trošku vodou a vmícháme pažitku.

Poznámka

Lišky i jiné houby mi přivezl náš kamarád, tak jsem polovinu lišek využila na játra, která jsem měla v plánu udělat dneska k obědu. Je to moc dobré a chuť jater a lišek je báječná-manžel játra nijak nemusí, ale na toto si moc a moc pochutnal!

Příloha: šťouchané brambory.

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Drůbeží jatýrka na zauzené slanině s liškama

  • Bibinka Bibinka

    Pako: děkuji za chválu a je moc ráda, že chutnalo:yes:;-)

    Odpovědět

  • Pako Pako

    No,Bibinko,recept je to skvělý.:-pU nás lišky rostou pomálu a náhodou jsme včera byli na trojzemí a v Polsku prodávali krásný malý lištičky,tak jsme koupili a dnes do toho tvýho receptu šli a fakt super:-!:-!:-!:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Co dodat játra a houby:-p:-p:yes::yes:+14

    Odpovědět

  • Kubina Jirka Kubina Jirka

    Tak do tohodle jdu:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Janinko. Dobrá kombinace. Ty Lišky se hodí. Neudělají bláto jako jiné houby. Dobrej nápad. Jen mne mrzí že na našich místech je lišek pomálu. Snad by to šlo i s holubinkami. Ty taky moc nešlemujou. + bodík 13

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Všem vám děkuji za pěkné komentáře;-):yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    mlsoun:MĚ V TÝDNU DONESL SOUSED PLNOU MISKU ;-)LIŠEK;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Bibinko, máš to krásný. Játýrka máme moc rádi a ta Tvoje verze je velmi lákavá:-p:-*:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Jani, krásný receptík, na houby jdeme zítra, ale nevím, nevím,:-S ráda bych, teď jsi mne navnadila:-K:yes:

    Odpovědět

  • mlsoun mlsoun

    Bibinka:v lese?tam je sucho jak na Sahaře

    Bibinka:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    Bibinka: noo, jak kde:-//:-S :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    mlsoun:Mlsoune, no přece v lese:-D a letos je jich hodně;-)

    Odpovědět

  • mlsoun mlsoun

    T:yes::-tak tohle vypadá hodně jedle,jen kde vzít lišky

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-//:-// lišky joo:-//:-? spíš uvidím živou, než houbu:-//
    ale máš to luxusní;-):-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • savlinka savlinka

    WOUUUUU BIBI skvělééééééééééééé:yes::yes::yes::yes:to bude brzo u nás také;-):yes::yes::yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo