Africký sumeček s liškami
Recept ještě nebyl hodnocenSumečka opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti soust. Kousky osolíme a opepříme podle chuti, opečeme v pánvi na másle s olejem.Současně v jiné pánvi necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sumečka opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky velikosti soust. Kousky osolíme a opepříme podle chuti, opečeme v pánvi na másle s olejem.Současně v jiné pánvi necháme…
Sumečka opláchneme, osušíme, nakrájíme na širší proužky. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a dáme opéct osolené a opepřené kousky dozlatova.Současně v druhé pánvi…
Na kostky nakrájená kuřecí prsa osmahneme do zlatova na pánvi, vyjmeme a uchováme v teple. Na stejnou pánev přidáme kousek másla, na něm osmahneme cibulku, přidáme houby…
Maso naklepeme, po krajích nařízneme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme důkladně očistěné lišky, osolíme a dusíme…
Kuře omyjeme, osušíme, okořeníme a vložíme do pekáčku. Poklademe plátky másla a pečeme za občasného polévání vypečenou šťávou doměkka a dozlatova. Je-li třeba, mírně…
Jemně nakrájenou cibulku opečeme na másle se slaninou. Přidáme pokrájená sušená rajčata. Lišky osolíme a opepříme, přikryjeme pokličkou a podusíme.Když jsou lišky…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, zasmažíme ji dozlatova a zalijeme vodou. Přisypeme pokrájené brambory a houby, okořeníme kmínem, mletým…
Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod…
Maso uvaříme s kořením a kořenovou zeleninou. Měkké maso umeleme, osolíme, opepříme, přidáme vajíčko a trošku vývaru z masa a zeleniny.Vše dobře promícháme a uděláme…
Na trošce oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, papriku na proužky, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme téměř do měkka. Ke konci přidáme…
1) Pistáciové oříšky dejte do žáruvzdorné misky s vroucí vodou, namočte na 20 minut. Mezitím namočte šafrán do horkého mléka. 2) Dejte kuře do nemetalové mísy a…
Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…
Rychlý a chutný recept na testovaná kuřecí prsa na špeku s tymiánem a liškami, je vhodný pro diabetiky, ale pochutná si celá rodina. Přílohu si můžete zvolit dle…
Voňavé lišky na špeku, pečená dýně, křupavý květák a volská oka tvoří jednoduché, ale výborně vyladěné jídlo. Barevný talíř, který zasytí, potěší a navíc je šetrný k…
Zapékané těstoviny na různé způsoby jsou zkrátka sázka na jistotu. Chuťově výrazné lišky i sýr Grana Padano, k tomu jemná brokolice a smetana vytvářejí syté, ale přitom…
Zelená čočka se zemitými liškami, doplněná jemnou balzamikovou zálivkou a listovým salátem. Výsledkem je sytý, ale svěží salát plný chuti a textur, který oceníte nejen…
Netradiční, ale překvapivě harmonická kombinace – jemně nakyslá houbová omáčka z aromatických lišek se smetanou a octem je podávaná s vláčným svítkem. Jídlo, které…
Hladký krém z kapusty, doplněný restovanými liškami a křupavou slaninou. Polévka má bohatou chuť a jemnou texturu, voní po aromatických liškách a máslové jíšce.…
Chutná a aromatická polévka z červené čočky je díky rozvařené luštěnině přirozeně zahuštěná. Nezaměnitelnou chuť i vůni ji dodávají restované lišky a tymián. Polévku na…
Široké nudle s bazalkovým pestem tvoří svěží základ, který skvěle doplní jemně podušené lišky. Toto rychlé vegetariánské jídlo, které stojí na kvalitních surovinách,…
Koláč z lišek v sobě spojuje křehké máslové těsto a výraznou chuť lišek, které vynikají jemnou oříškovou vůní a pevnou strukturou. V kombinaci s česnekem, bylinkami a…