Tagliatelle s baby špenátem, šunkou a houbami
Recept ještě nebyl hodnocenTěstoviny připravíme podle návodu. V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očištěné, nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Před koncem přidáme nakrájenou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Těstoviny připravíme podle návodu. V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, vložíme očištěné, nakrájené houby, osolíme a dusíme doměkka. Před koncem přidáme nakrájenou…
Na másle opražíme strouhanku, zalijeme ji vývarem, přidáme nakrájený hermelín a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kari koření, vegetu, sůl a povaříme. Vmícháme…
Večku si nakrájíme jako na chlebíčky na šikmo a namažeme tence máslem. Do kastrůlku si dáme olej, na něj dáme nakrájenou anglickou slaninu na malé kousky, orestujeme jí…
Na oleji s kouskem másla osmahneme cibuli a přidáme očištěné lišky, tymián, osolíme a opepříme a krátce orestujeme.Pak přisypeme studenou vodou propláchnutou rýži,…
V pánvičce rozehřejeme jednu lžíci másla, vložíme očištěné lišky, osolíme a podusíme je doměkka. Je-li třeba, mírně během dušení podlijeme vývaremV hlubší pánvi…
Na pánev dáme nudličky anglické slaniny, proužky cibule a pokrájené lišky. Necháme restovat asi 10 minut. Pak přihodíme šalotku nakrájenou na klínky a česnek nasekaný na…
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přihodíme restovat nakrájenou klobásku a lišky (podle velikosti buď celé nebo pokrájené).Poté zalijeme vývarem nebo vodou a…
Vepřové maso je vhodné k různorodým tepelným úpravám. V tomto receptu nejprve plátky krkovice zprudka orestujeme a poté je dusíme s cibulí a houbami doměkka. Na závěr…
Na panvi si do krupava upeceme slaninku. Pridame na drobno pokrajenou cibulku a ocistene lisky. Smazime jeste cca 5 min na mirnejsim ohni. Zaprasime vse moukou, zalijeme…
Kuřecí prsíčka nakrájíme zešikma na medailonky, osolíme, posypeme pomerančovým pepřem. Opečeme na pánvi z obou stran. Ve výpečku osmažíme lišky, zalijeme mlékem, přidáme…
Pastiňák, celer a patizon oloupeme, pokrajíme na kusy a vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Proložíme snítkami rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme…
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očistěné lišky, celé stroužky česneku, osolíme, orestujeme, podlijeme troškou vody / lišky jsou suché a vodu nepouští /. Necháme…
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očištěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Hotové houby udržujeme v teple.V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo. Ve vyšší nádobě,…
Kuřecí řízek osolíme, posypeme rozmarýnem a opečeme na pánvi. Vyjmeme a uchováme v teple. Na výpek přidáme kousek másla, lišky, osolíme a chvilku podusíme. Pak vložíme…
Dýni zbavíme semen, neloupeme a nakrájíme na kostky.Oloupaný brambor také pokrájíme, cibuli a slaninu na kostičky.Na másle orestujeme cibuli, pak slaninu, přidáme dýni,…
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lišky, osolíme, malinko…
Z jedné lžíce másla a mouky uděláme světlou jíšku. V hrnci rozehřejeme druhou lžíci másla, na které necháme zpěnit jemně pokrájenou cibuli a kolečka mrkve. Chvíli…
Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit se solí do poloměkka. Odebereme 2-3 plátky slaniny a opečeme je do křupava. Vytáhneme na ubrousek a do výpeku…
Okurky oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na centimetrové měsíčky. Na másle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme pokrájené houby, chvilku dusíme a pak vložíme i okurky…
Lišky dobře očistíme, větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Až se začne barvit dozlatova, přihodíme lišky a…
Vejce uvaříme natvrdo. Cuketu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle opražíme hl. mouku a za stálého míchání přidáme smetanu, mléko a nastrouhaný sýr. Zvlášť na…
Cibuli si nakrájíme na droboučko, stejně tak uzené maso. Na másle osmažíme cibulku, přidáme malé kousky lišek, drcený kmín, osolíme, až budou lišky podušené a voda z…
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme lišky, restujeme, přidáme mouku a jemně osmahneme. Zalijeme vývarem, prošleháme, přivedeme k varu a vložíme fazolky.…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno a houby podle velikosti. Kostky masa zaprášíme moukou. Na oleji orestujeme cibuli, necháme trochu zhnědnout jako na guláš,…
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Pečená krůtí stehna budou křehká a štavnatá díky marinování, jemnou chuť a vůni jim dodá česnek a čerstvý rozmarýn
Toskánský salát panzanella byl původně jídlem pro chudé dělníky. Dnes se považuje za lahůdku!
Houbová královna imunity: Ve staré Číně se hlívou ústřičnou dokonce i platilo