Filé z tresky s liškami a holandskou omáčkou

maris Kuchařka: maris

Ryby 14 názorů

Suroviny

400 g rybích filetů bez kostí a kůže
velká hrst lišek
1 lžíce másla
olej
sůl
Omáčka - příprava v MT:
3 vaječné žloutky
150 g másla
1 lžíce bílého vína (nebo vody)
citronová šťáva
sůl
bílý pepř
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očištěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Hotové houby udržujeme v teple.

  2. V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo. Ve vyšší nádobě, vhodné do MT, našleháme žloutky s vínem (vodou), přidáme rozpuštěné máslo, dobře promícháme a vaříme na 500 W jednu minutu. Opět zamícháme a vaříme další minutu. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

  3. Na pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme rybí filety. Osolíme je a na talíři zakryjeme připravenými liškami a doplníme omáčkou.
    Podáváme s vařenými brambory s pažitkou

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 200 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Filé z tresky s liškami a holandskou omáčkou

Tématické fráze: treska recept v troubé s omáčkou rybí filé s holandskou omáčkou filé s omáčkou recept holandská omáčka filé s holanskou omáčkou treska recept nádoba na holandskou omáčku

Zapomněl/a jsem heslo