Vepřové kotlety s houbami a smetanou
Recept ještě nebyl hodnocenV pánvi rozehřejeme trochu oleje a zprudka opečeme kotlety / na okrajích naříznuté, aby se nezkroutily /. Osolíme, přidáme chilli, očistěné lišky, větvičku rozmarýnu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V pánvi rozehřejeme trochu oleje a zprudka opečeme kotlety / na okrajích naříznuté, aby se nezkroutily /. Osolíme, přidáme chilli, očistěné lišky, větvičku rozmarýnu,…
Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud…
Na pánvi rozehřejeme máslo, vložíme očištěné lišky, osolíme a dusíme doměkka. Hotové houby udržujeme v teple.V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo. Ve vyšší nádobě,…
Na oleji s kouskem másla osmahneme cibuli a přidáme očištěné lišky, tymián, osolíme a opepříme a krátce orestujeme.Pak přisypeme studenou vodou propláchnutou rýži,…
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme očištěné lišky, osolíme je a podusíme.Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme. V hlubší pánvi…
V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Maso omyjeme, osušíme a položíme do pánve kůží dolů a opečeme…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a gulášové koření, promícháme.Po chvilce přidáme očištěné lišky, trošku houbového koření, osolíme,…
Nejprve očistíme lišky od nečistoty z lese, větší lišky překrojíme. Oloupeme šalotku, a nakrájíme najemno, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.V kastrolu rozehřejeme…
Kuřecí prsíčka nakrájíme zešikma na medailonky, osolíme, posypeme pomerančovým pepřem. Opečeme na pánvi z obou stran. Ve výpečku osmažíme lišky, zalijeme mlékem, přidáme…
Maso nakrájíme na kostky.Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso, osolíme, okořeníme a restujeme, aby se zatáhlo.Poté podlijeme trochou vývaru a dusíme na…
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na směsi olivového oleje a jedné lžíce másla.Podlijeme vínem, necháme ho zčásti vyvařit, přidáme lišky, rozmarýn,…
Maso naložíme, nejlépe den předem, do oleje s promačkanými stroužky česneku a pokrájené cibule s bylinkami.Druhý den na pánvi zprudka kotlety opečeme a odložíme stranou…
Lišky dobře očistíme, větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na rozehřátém oleji. Až se začne barvit dozlatova, přihodíme lišky a…
Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli na proužky a česnek na plátky. Na trošce oleje osmažíme cibuli do zlatova, přidáme maso a opečeme. Osolíme, opepříme, přisypeme…
Všechny suroviny nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a 20 minut vaříme.
Na másle zesklovatíme nakrájenou cibuli, přihodíme restovat nakrájenou klobásku a lišky (podle velikosti buď celé nebo pokrájené).Poté zalijeme vývarem nebo vodou a…
Cibuli a rohlík nakrájíme na kostičky, houby na kousky, kapustu na proužky.Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme rohlík, houby, orestujeme a poté kapustu.Osolíme,…
Candát je považován za jednu z nejkvalitnějších a nejchutnějších ryb. I zapřísáhlí milovníci mořských ryb musí před jeho kvalitou smeknout. Rychlou a jednoduchou úpravu…
Zapečené liškové sendviče spojují křupavou veku, jemně nasládlou chuť lišek a voňavý sýr do dokonalé kombinace, která potěší nejen houbaře. Připravíte je snadno a rychle…
Na rozehřátém másle podusíme mraženou zeleninu a houby doměkka (na skus), přimícháme těstoviny uvařené v osolené vodě s trochou oleje a okořeníme koření Tzatziky. Směs…
Plátky z roštěné osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi. Hotové maso vyndáme z pánve a k výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou najemno a lišky.Osolíme,…
Pastiňák, celer a patizon oloupeme, pokrajíme na kusy a vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Proložíme snítkami rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme…
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Vývar přivedeme k varu, vložíme brambory a vaříme doměkka. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme lišky, osolíme, malinko…
Hovězí krk očistíme od tuku a blan. Česnek rozmačkáme a najemno nasekáme. V česneku obalíme maso a necháme hodinu uležet. Připravíme si velkou cibuli, kterou nakrájíme…