Kuřecí na liškách a tymiánu

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 45 minut 4 porce Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

8 ks kuřecích čtvrtek
50 g másla
1 cibule
2 stroužky česneku
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
2 hrsti pokrájený lišek
50 ml portského vína
1 snítka tymiánu
100 ml drůbežího bujónu
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek.

  2. Maso omyjeme, osušíme a položíme do pánve kůží dolů a opečeme ze všech stran.

  3. Maso osolíme a opepříme.

  4. Přidáme houby, krátce je podusíme a podlijeme vínem, které necháme odpařit.

  5. Nakonec maso ochutíme tymiánem, podlijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Vaříme asi 15 minut.

  6. Maso vyndáme potřeme máslem a dáme krátce na gril, aby kůže získala zlatavou barvu.

  7. Do pánve přidáme smetanu prošlehanou s moukou a společně ještě povaříme asi 10 minut.

  8. Závěrem podle chuti osolíme a opepříme. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky, těstoviny, rýže nebo bramborové knedlíky.

Poznámka

Zdroj: Trochu upravený recept z časopisu Nejlepší recepty.

Bramborové noky http://www.toprecepty.cz/recept/29269-bramborove-n...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí na liškách a tymiánu

Tématické fráze: kureci maso na liskach maso na liškách na liškách vepřove na liškach kuřecí prsa na liškách kuřecí plátky na liškách kuřecí steak na liškách pečená kachna na liškách plátky na liškách kuřecí nudličky na liškách kuřecí plátek na liskach kuřecí čtvrtky kuřecí čtvrtky recept kachna na liškách kureci s liskami kuře na lyškách recepty lišky kuřecí maso s liškama kuřecí maso s liskami babicovy dobroty 16.9.2012 houby

Zapomněl/a jsem heslo