Lehký jablkový koláč mouřenín
Recept ještě nebyl hodnocenJablka oloupeme a tři čtvrtiny jablek nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku prosijeme s kypřícím práškem, kakaem a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, vlažné mléko, olej a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jablka oloupeme a tři čtvrtiny jablek nastrouháme na hrubém struhadle. Mouku prosijeme s kypřícím práškem, kakaem a moučkovým cukrem. Přidáme vejce, vlažné mléko, olej a…
Tak jdeme na to. Je to rychlovka: Dortovou formu si vymažeme jednou lžicí oleje. Jablka oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a ty zase na plátky. Rozložíme je na dno dortové…
Maso nakrájíme na drobné kousky a jablka na malé kostičky a hned zakápneme citronem. Obojí promícháme s majonézou, osolíme a lehce vmícháme šlehačku. Na talířku ozdobíme…
Sádlo, nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli dáme krátce restovat. Přidáme zelí, víno a masox. Necháme dusit cca 1/2 hodiny.Jablko a bramboru oloupeme, nastrouháme,…
Nejprve si oloupeme a nakrájíme jablíčka na malé kostičky. Dáme do kastrolu, přidáme cukry, citr. šťávu, skořici a vodu. Provaříme. Ve sklenici si rozmícháme v trošce…
Z tvarohu, změklé Hery a mouky se solí připravíme vláčné těsto a dáme aspoň na hodinku odpočinout do lednice. Rozválíme po částech (zbytek necháme v lednici) na plát…
Očištěné zelí najemno nakrájíme, jablka nastrouháme nahrubo a hned pokapeme citronovou šťávou, aby nám nezhnědla. Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen,…
Všechny suroviny smícháme v míse. Rozdělíme na 4 díly.Na plechu na pečící papír tvoříme lžící (stěrkou, plnícím sáčkem nebo jak si kdo najde způsob, který mu bude nejvíc…
Plech potřeme máslem ( pečící papír ).Jablka oloupeme, nastouháme. Rozválíme těsto a doprostřed dáme nastrouhaná jablka.Potom jablka posypeme cukrem a skořicí.Srolujeme…
Vejce s cukrem a tukem vyšleháme do pěny, přidáme všechny ostatní sypké přísady a umícháme těsto. Nakonec vmícháme nastrouhaná jablíčka, ořechy, rozinky a rum. Naplníme…
Zaděláme těsto, dáme do sačku a do lednice na půl hodiny. Mezitím si připravíme strouhané jablka. Těsto si pokrejeme na menší kousky, vyvalíme do kulata placek, na 8…
Rozehřeji troubu (horní a spodní ohřev) na 180 °C. Jablka a mrkev oloupu a nahrubo nastrouhám. Všechny ingredience na těsto smíchám dohromady a přidám nastrouhaná jablka…
Jahly sparime v horke vode (dat do sitka a prolit min. dvakrat varici vodou). Sparene jahly dame do hrnce s mlekem a vodou, privedeme k varu a stahneme teplotu. Na…
Cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva, puding, rum, mouku, kokos, smícháme dohromady v drobenku. Větší část drobenky nasypeme na vymazaný plech, připravíme si tvarohovou…
V kastrolku si rozpustím máslo, přidám jablko,ustrouhané na hrubých očkách strouhadla, hrubě posekané ořechy. Nechám chvilku restovat , ke konci přidám med, promíchám a…
Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a pokrájame na mesiačiky. V panvici vhodnej do rúry rozpustíme maslo s cukrom. Pridáme pokrájané jablká a na miernom ohni dusíme…
V míse smícháme kukuřičnou mouku, karob, kokos nebo ořechy, cukr, kypřící prášek a špetku soli. Promícháme, přidáme mléko, rozpuštěný olej a 2 žloutky.Mrkev nastrouháme…
Jablká podusíme na masle.Vajcia rozšľaháme s mliekom a múkou, nalejeme na jablká a necháme stuhnúť.Hotové omelety pocukrujeme.
Bagetky nakrájíš na kolečka, vložíš na chvilku do rozehřáté trouby ať jsou křupavá, potom oloupeš a nakrájíš jablko do tvaru kolečka na bagetku, přidáš kolečko kozího…
Cibulky nakrájíme nadrobno, vložíme do hlubšího pekáče. Jablka očistíme, zbavíme jadřinců a nakrájené na půlměsíčky vložíme do kachny. Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme,…
Pšeno (jáhly) sparíme horúcou vodou, zlejeme, zalejeme novou vodou a varíme domäkka.Na masle chvíľku pražíme brusnice, jablko nakrájané na kocôčky a cukor, asi 3 min…
Uvedené suroviny omyjeme, očistíme a pokrájené dáme do mixéru.Zalijeme 100 ml vody a rozmixujeme do hladké konzistence.Pokud je smoothie husté, přilijeme vodu a opět…
Ovoce zbavíme slupky anakrájíme na kostičky a dáme jej do misky, přidáme vanilkový cukr a promícháme.A je to!
Smoštovaná jablka z moštárny : Mošt PASTERIZUJEME - zahříváme po částech v hrnci na 75-80°c (zavařovací teploměr přímo do moštu) a horký plníme do sklenic, nebo…
Přidáno před 39 minutami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 21 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Vánoce v době královny Viktorie: Ta měla na talíři pečenou labuť, poddaní hustou kaši a zeleninu, všichni pak speciální vánoční dort
Babské rady: Deset osvědčených způsobů, jak v domácnosti využít kávovou sedlinu a ušetřit
Gouda promění obyčejné lasagne v delikatesu. Zárukou delší trvanlivosti tohoto oblíbeného sýra je koření