Výborný a lehký dýňový kompot s jablky
Recept ještě nebyl hodnocenPrakticky celým podzimem nás provází recepty s dýní a jablky. A v tomto tomu není jinak. Kombinace oranžové dýně a šťavnatých jablíček nám vydá chutný kompot. Ten…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Prakticky celým podzimem nás provází recepty s dýní a jablky. A v tomto tomu není jinak. Kombinace oranžové dýně a šťavnatých jablíček nám vydá chutný kompot. Ten…
Jáhly jsou často opomíjenou bezlepkovou obilovinou, přitom z nich můžete připravit skvělé pokrmy. Zejména ty sladké, jako je tento nákyp. Mezi dvě jáhlové vrstvy…
Tento sladký dezert připravíme na grilu. Lahodné sladké ovoce obalíme v kokosovém mléce, skořicovém cukru a grilujeme tak, aby cukr zkaramelizoval. Dezert ještě ozdobíme…
Šípky jsou skvělým zdrojem vitamínu C, který potřebujeme zejména v období podzimu a zimy. Upečte si tento skvostný koláč, ve kterém najdete spojíme zdravé a sladké.…
Křehké linecké těsto tvoří základ pro jemnou jablečnou náplň s nádechem skořice, která dodává těmto řezům neodolatelnou vůni i chuť. Pečlivě vykrojený tvar zvonku…
Jablka se nehodí jenom do moučníků, skvělé jsou i ve slané kuchyni. Vydlabaná jablka naplníme směsí jablek, drůbežího masa, smetany a vajec, posypeme sýrem a zapečeme.…
Šťavnatý jablečný moučník s ořechy a čokoládovou polevou potěší každého milovníka domácího pečení. Jeho příprava je snadná. Skvělý je ke kávě, na oslavy i jako sladká…
Sendvič s vařeným kuřecím masem a jemně pikantní karí pomazánkou je skvělou volbou pro lehký oběd do práce nebo na výlet. Spojení šťavnatého masa a výrazné pomazánky…
Štrúdl z hotového listového těsta je snadný a rychlý. Jeho jablečná varianta se skořicí a jablky je všem dobře známá. V sezóně ji ale můžeme ozvláštnit jahodami a pro…
Po vyčerpávající zimě můžeme tělo posílit tímto chutným a svěžím nápojem. Sladké jablko, med, voňavou meduňku a osvěžující limetku doplníme mladým osením, které v sobě…
Závin je oblíbený nejen pro svou jednoduchost, ale také lahodnou chuť a vůni jablek se skořicí. Tento recept je ještě rychlejší než klasické varianty, protože těsto…
Kombinace pečeného makového korpusu s kousky jablek a lesními jahodami či rybízem je překvapivá a vynikající. Makové řezy si nejlépe vychutnáte ještě vlažné. Horký koláč…
Rebarbora je mírně nakyslá, šťavnatá, a proto jsou z ní vynikající moučníky. Zkuste tento klasický koláč s drobenkou, ovšem z celozrnné mouky. Koláč s drobenkou, to je…
Rychlý a jednoduchý dezert pocházející z Britských ostrovů. Řeč je o crumblu, který se dá připravit z jakéhokoliv ovoce, které máte zrovna po ruce. Pokud sáhnete po…
Snadný, chutný a přitom i zdravější moučník můžeme připravit ze zajímavé kombinace surovin. Do těsta přidáme jak banán, tak i jablko, cuketu či ovesné vločky. Tvarohová…
Zeleninový salát s kedlubnami nemusí být jen nuda. Přidejte trochu jablek, okurku, salát a dresing z majonézy nebo jogurtu. O správné dochucení se postará citronová…
Rebarboru nejčastěji využíváme ve sladkých moučnících, ale své využití nalezne i ve slané kuchyni. Omáčka z rebarbory se zavařenými brusinkami má zajímavou sladkokyselou…
Hovězí srdce je neprávem opomíjený kousek masa – jemné, šťavnaté a s plnou chutí. Uvařené doměkka v papiňáku s restovanou cibulkou a podávané s lehce nasládlým…
Recept na crumble s rebarborou je lákavou variantou nedělního moučníku. Není složitý na přípravu, přitom výsledek je velmi lahodný. Přidejte k němu vanilkovou zmrzlinu…
Spojení svěžesti jablek a jemnosti jogurtu dává vzniknout lehké a osvěžující zmrzlině, která potěší svou přirozenou chutí i krémovou texturou. Je skvělou volbou pro…
Recept na dobrou pomazánku se vždy hodí mít po ruce. Hodí se jako rychlá večeře i svačina. V období cuketové sklizně můžete připravit skvělou pomazánku z cukety se…
Voňavé, měkké a lehce hříšné sousto, které spojuje šťavnatá jablka, aromatické koření a dotek alkoholu. Tyto rustikální pečené dobroty připomínají domácí sušenky, ale s…
Připravte si během chvíle zdravý a osvěžující nápoj plný vitamínů. Hodí se ke snídani, svačině nebo jako lehké osvěžení. Jahody a jablko ochutíte čerstvou mátou a šťávou…
Šťavnaté maso z trouby, provoněné kořením, pomalu pečené, podávané s domácími bramborovými knedlíky a cuketovým zelím – přesně tak chutná poctivý nedělní oběd. Příprava…