Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečno-karamelové řezy

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

22. 11. 2012 18:33

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie22 665 kJ / 5 417 kcal
Bílkoviny102,58 g
Tuky179,04 g
Vláknina55,00 g
Cholesterol 953 mg
Sodík 3,58 g
Sůl0,50 g
Sacharidy810,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto řezy jsou díky jablečné náplni hezky vláčné a nejlépe se krájí druhý den po rozležení. Kdo si nepotrpí na krémové náplně, ale nemá rád "dusivky", tak zde může uspokojit své chuťové buňky. Náplň se odvíjí od kvality jablek, pokud máte hodně šťavnatou odrůdu, můžete zahustit troškou sypkého vanilkového pudingu, konzistence nádivky by měla být jako tužší dětská přesnídávka. Toto je můj 100. recept, tak kdo si upečete, ať vám chutná. Věřím, že dlouho řezy nevydrží, ale když je dáte do ledničky, tak je pak nechte před konzumací chvíli v teple, aby zvláčněly, v chladu těsto trošku ztuhne, ale je to jen přechodně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Makicat Makicat

17. 11. 2021 20:56

Dnes jsem dělala dle vašeho receptu a napoprvé se hned řezy povedly :-K:-K:-K Jsou výborné a děkuji za úžasný recept:-)

ja0411 ja0411

17. 5. 2014 14:46

Výborné řezy,dnes se na ně chystám podruhé a rozhodně patří do oblíbených:-p:-!:-!:-K:-K:-K

monikaK

29. 12. 2012 10:17

vypadají skvostně:yes:

yanull yanull

25. 11. 2012 21:13

jarka skrobakova:Jaruško:-K, o tom mi povídej, dala jsem je na balkón v domění, že třeba v chladu chvíli vydrží, to jsem si jen mohla myslet, ale nevadí, od toho přece jsou, aby se snědly ;-):-p:-)):-K

jarka skrobakova

25. 11. 2012 21:04

yanull:to já děkuji Tobě Jani, zrovna teď jsem zase nandala:-8:-p:-p

yanull yanull

25. 11. 2012 20:56

jarka skrobakova:Jaruško:-K, smazat tak krásnou fotečku:-?:-O To ani náhodou a já sama jsem poctěna, že jsi tyto řezy i s malou beruškou upekla. Jsem ráda, že chutnají a ještě jednou opravdu moc děkuji:-K:-K:-K:-8

Pajaska Pajaska

25. 11. 2012 20:25

Ty jsou nádherné tedy a s jablky,budu muset zrealizovat.:-p:-p:yes::yes:

jarka skrobakova

25. 11. 2012 20:08

Milá Janulko k Tvému stému receptu který jsi zde vložila jako jsou tyto báječné řezy Ti moc blahopřeji:-K Pekla jsem je včera s mojí malou vnučkou. Moc nám chutnaly a máš pravdu, že jsou lepší když se předem vytáhnou z ledničky, protože pak jsou vláčnější.:-p. Budu určitě opakovaně péct. Poslala bych Ti ráda bodík, ale ten jsem poslala už dříve tak dnes jen velký dík za super moučníček a foto když tak smaž. :yes::yes::-p:-p:-p:-p:-K:-K:-K:-K:-K:-K

yanull yanull

24. 11. 2012 13:16

Irrenko a Jiřinko, moc děkuji a budu ráda, když si je upečete též :-8:-K

jirholu jirholu

24. 11. 2012 12:09

Nádhera :-p:-p:yes:

Irrena Irrena

24. 11. 2012 11:44

Jablka máme, takže vyzkouším;-):yes:Nepatří to k receptu,ale, máš krásný stůl a židle a krásně dekorované:yes::yes::yes:Mám ráda jednoduchost;-)

pipre pipre

24. 11. 2012 11:32

yanull:Jani, mně se těsto také dobře válelo, jen jsem ho nějak neměla dotenka a na celý plech. Možná by to šlo i na celý plech, ale nechtěla jsem riskovat přetržení :-) Sodou to fakt pak naběhlo :-) Když jsem těsto přenášela na plech, tak jsem ho raději i s papírem smotala do roládky a na plechu jsem ho postupně odmotávala jakoby naopak, papír byl nahoře :-) Od papíru šel sám odlepit :-) Náplně jsem měla méně, protože mi nevyšly jablka :-)

yanull yanull

23. 11. 2012 21:41

Ještě jednu poznámku k těstu. Já jsem si ho udělala nejdříve, nechala jsem ho na lince a jen přikryté papírem na pečení. Pak jsem dělala náplň a ještě něco mezi tím a to těsto mezitím "oschlo". Nemusíte se toho bát, právě pak se mi pěkně válelo, mám plastový váleček, žádná mouka, jen pod něj papír a válela jsem jako bych dělala placku na nudle, žádné štráchy a dařilo se;-)

yanull yanull

23. 11. 2012 21:14

pipre:Jani, moc se Ti povedly, já jsem měla o něco vyšší vrstvu náplně, ale asi tím, že jablka nevážím;-)A toho těsta se netřeba bát, může se vyválet zcela tence, mně se zdá docela pružné a díky sodě vyskočí. Takže kdo nemá rád více těsta, může i mouku ubrat, cca o 10 dkg. Děkuji za pochvaly i body, velmi mne to od vás těší :-8:-K

pipre pipre

23. 11. 2012 20:49

Dnes jsem upekla, ale nějak jsem těsto nedokázala rozválet na větší velikost než 30x30 cm :-) Měla jsem strach, že ho roztrhám. Ale řezy jsou výborné. Neměla jsem rum, tak jsem použila pár kapek rumové esence a krásně to voní :-)Do jablek, které byly šťavnaté, jsem nakonec zamíchala větší hrst rozdrcených piškotů a trochu vanilkového pudinku v prášku na zahuštění.:yes::yes:+

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: karamelové řezy s jablky jablecne rezy s karamelem jablečná buchta s karamelem maminčiny recepty cz dorty řezy dobroty karamelove rezy jablkové řezy s karamelem řezy s jablky a karamelem karamelová buchta s jablky jablečné řezy jablečný dort s karamelem jablečný řez s karamelem karamelový řez s jablky jablečno karamelový koláč jablečná koláč s karamelem jablečnokaramelové řezy báječné řezy karamelové řezi karamel s jablky karamelový dort s jablky jablková řezy s karamelem

Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, soda jedlá, sůl, vejce, smetana, rum, kakao, jablko, cukr třtinový, máslo, skořice, rozinky v rumu, čokoláda na vaření, tuk ztužený, olej

TopRecepty.cz

Jablečno-karamelové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNmR