

Kuřecí měšec plněný sýrem
Suroviny 4 porce
- 600 g kuřecích prsou
- sůl
- černý mletý pepř
- 1 jablko (nejlépe nakyslé)
- 200 g nivy
- 100 g másla
- pórek (zelená nať)
- Na omáčku:
- 1 lžíce polohrubé mouky
- trocha vody nebo vývaru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Masa plněná sýrem jsou vždy zárukou exkluzivní chuti, obzvlášť použijete-li některý výrazný druh, třeba „modrý“ s plísní uvnitř. A ještě zajímavějšího chuťového prožitku docílíte, přidáte-li dovnitř přibližně stejný díl nahrubo pokrájeného nakyslého jablka.
Nic víc už k naplnění exkluzivních kuřecích měšců nebude zapotřebí.
Jako přílohu k nim potom na talíři podávejte smažené bramborové krokety se sýrem (tentokrát tvrdým, typ eidam) a výsledek bude opravdu dokonalý.
JAK NA TO: Rozehřátý sýr v kombinaci se šťavnatým jablkem bude mít samozřejmě tendenci při pečení s masa vytékat, proto se vyplatí jeho měšcová úprava. Každý kousek kuřecích prsou ostrým nožem několikrát nakrojte, rozšiřte do plochy a potom jej ještě rozklepejte. Přímo paličkou by se jeho jemná struktura poničila, proto každý plátek vložte mezi mikroten.
Naklepané plátky potom plňte jen přiměřeně, stačí malá hrst jablka nakrájeného na kostičky a stejně velká (vlastně malá) hrst sýra. Upravit takto naplněné kousky do podoby měšců je nakonec snadné, stejně jako ovázání dlouhými proužky vykrojenými z pórkového listu.
Maso držte v troubě po celou dobu pod pokličkou, zůstane sice světlé, ale šťavnaté. Upečené dorůžova by bylo příliš suché.
Poznámka od kuchařky
Podrobný fotonávod a recept na smažené krokety najdete ZDE:
http://www.hobbymanie.tv/clanek/doprejte-si-chutov...
K AUTORSTVÍ: Všechny recepty, které vám zde pro Vaši inspiraci předkládáme, jsou výsledkem mnohaleté, někdy až detektivní práce týmu lidí, v němž má každý svůj úkol. Kolegové jezdí po ČR i SR, navštěvují kuchařky, pekařky, cukrářky, dortářky či perníkářky (totéž ovšem i v mužském rodě), jejichž mnohdy celoživotní dílo zná často jen jejich nejbližší okolí. Fotografují krok za krokem jejich postupy, naslouchají radám, následně všechno sepíšeme. Další pátrají v archivech a snaží se realizovat dávné, ještě rukou psané recepty našich babiček, pra a praprababiček, stejně jako ty od dávných slavných mistrů svého řemesla. Respektujeme přání některých tvůrců, kteří nechtějí být jmenování, všichni však souhlasí se zveřejněním našim prostřednictvím.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí měšec plněný sýrem
-
frejka55: Je sice hezké, že nás chcete poučit a do receptu dáváte spoustu "omáčky" (bod 1,2,3, zčásti 4), ale uvítala bych spíše úplný postup. Na tento web chodí pro radu i nezkušené kuchařky a kuchaři, často i děti, a z tohoto moudří nebudou.
Co s Nivou a máslem a jak připravit omáčku by mělo být i v postupu, nejen na fotkách.
Fotky jsou moc hezké.
-
V odkazu stojí:
"Dopřejte si chuťový orgasmus! Copak skrývá tenhle měšec?"
No, třeba i onu v surovinách zmíněnou omáčku!
(pokud ji už někdo z rcp nešlohl, hihi)