Jahelné kuličky v kakau
Recept ještě nebyl hodnocenJáhly spaříme vroucí vodou, dáme do hrnce a přilijeme 1 l vroucí vody. Vaříme do změknutí jáhel a vypaření vody. Necháme cca 15 minut vychladnout.Mezitím rozinky…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jáhly spaříme vroucí vodou, dáme do hrnce a přilijeme 1 l vroucí vody. Vaříme do změknutí jáhel a vypaření vody. Necháme cca 15 minut vychladnout.Mezitím rozinky…
Jáhly spaříme 3x vařící vodou, abychom je zbavili hořkosti, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme špetku soli a vaříme asi 10 minut. Odstavíme, přikryjeme poklicí a…
Den předem si uvaříme brambory ve slupce. Druhý den je oloupeme a nastrouháme najemno. Jáhly několikrát propereme v horké vodě, abychom je zbavili hořkosti. Potom je…
Pšeno prepláchneme, zalejeme vodou a pomaly zakryté varíme, kým sa neodparí asi polovica vody.Potom prilejeme mlieko, pridáme hrozienka, kokos, vanilkový cukor a opäť…
Jáhly dvakrát spaříme horkou vodou. Nasypeme je do hrnce s osoleným mlékem a uvaříme do měkka. Když jsou uvařené, přidáme máslo, citronovou kůru, krupicový cukr, 1…
Pšeno (jáhly) uvaríme vo vode domäkka.K uvarenému pšenu pridáme vajcia, nastrúhaný syr, sardinky, narezané šampiňóny a cibuľu a premiešame. Ak treba, dosolíme.Zmes…
Jáhly dáme do hrnku a třikrát důkladně propláchneme vřelou vodou, naposledy necháme v cedníku okapat. Dno kastrůlku vymažeme tukem, dáme je zpět do hrnku, zalijeme…
Pierogi z kaszy jaglanej z serem Lista produktów tradycyjnych Ves Slomiana leží v podkarpatském województwie, okrese starowolskim, středisko (gmina) Pysznica.…
Pšeno (jáhly) prepláchneme, zalejeme vodou asi 0,5 cm nad a uvaríme. Necháme zakryté vychladnúť.Uvarené pšeno, kyslé uhorky a cesnak spolu so soľou a nálevom rozmixujeme…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Vody dáme len toľko, aby vsiakla do pšena, aby sa nič nezlievalo.Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu,…
Jáhly 3x spaříme horkou vodou - vždy je zalijeme a necháme chvilku ve vodě. Následně je ještě propláchneme pod tekoucí studenou vodou.Šalotku nakrájíme nadrobno, květák…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a uvaríme na pomalom ohni. Necháme zakryté vychladnúť.Pšeno zmiešame s najemno nastrúhanými zemiakmi, múkou, orechami…
Na oleji orestujeme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 10 minút. Ak treba, podlejeme 2 lyžicami vody, ale necháme ju…
Připravíme litr vařící vody, jáhly nasypeme do cedníku a několikrát jáhly přelijeme vroucí vodou. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Houby rozmixujeme na hrubší…
Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, pridáme štipku soli a povaríme 10 minút. Necháme trocha prechladnúť a ešte do teplého pridáme maslo a miešame, aby sa rozpustilo.Pridáme…
Na oleji necháme změknout pokrájenou cibuli, přidáme pórek a po chvíli nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu.Okořeníme bylinkovou solí a 10 minut zvolna dusíme ve…
Jáhly propláchneme dvakrát horkou vodou a uvaříme doměkka. Brambory si oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme uvařené jáhly, ostatní suroviny kromě oleje a…
Jáhly nejprve spaříme horkou vodou a dobře propláchneme. Potom uvaříte v osoleném mléce ( trvá to asi 10 min). Do horké kaše přidáte máslo. Po vychladnutí přidáte…
Jáhly spaříme třikrát horkou vodou a vsypeme do studeného mléka. Přidáme špetku soli a za stálého míchání vaříme, dokud nám jáhly neabsorbují všechno mléko.Hrnec…
Jáhly spatříme horkou vodou ( zbavime je tak hořkosti). Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Do vrouciho mléka vsypeme spařené jáhly a vaříme asi 20 minut dokud…
Spařené jáhly vsypeme za stálého míchání do 250 ml vroucí vody a zvolna vaříme. Když se voda začíná odpařovat, přidáme mléko, do mléka přidáme badyán a zbylý prázdný…
Jáhly propláchněte, dejte do hrnce, zalijte vodou a uvařte podobně jako třeba kus kus. Na dno zapékací misky dejte pár kapek olivového oleje. Přidejte ne úplně uvařené…
Na oleji orestujeme nakájanú cibuľu. Pridáme kurkumu, horúcou vodou prepláchnuté pšeno (jáhly), zalejeme vývarom a dusíme zakryté asi 25 minút. Potom do pšena vmiešame…
Kuřecí nugety: Kuřečí řízky nakrájíme na nugety, osolíme, opepříme a obalíme v těstíčku, které vytvoříme smícháním bílého jogurtu, najemno nastrouhaného sýra, špetky…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
František Ferdinand d´Este miloval švestkové knedlíky od kuchařky na Konopišti. Ale nesmělo chybět hodně cukru a máslíčka
Opilý Izidor: Slavnostní dezert skvěle chutná i místo cukroví. Nejlepší je přelitý čokoládou a vychlazený, opije vás už jen svou vůní
Královské chutě: Průšvihář britské královské rodiny princ Andrew se spokojí s polotovary za 1 libru a miluje tenhle slaný koláč