Jáhly s houbami a hořčicí čínskou

tejaja Kuchařka: tejaja

Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

200 g jáhel
300 g lesních hub
1 cibule
cca 5-6 listů hořčice čínské (i více, dle velikosti)
3 stroužky česneku
olej
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Pšeno (jáhly) zalejeme vodou, osolíme a uvaríme domäkka. Vody dáme len toľko, aby vsiakla do pšena, aby sa nič nezlievalo.

  2. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme narezané huby, podlejeme lyžicou vody (podľa druhu húb) a podusíme cca 15 minút.

  3. Do horúcich podusených húb pridáme uvarené pšeno, prelisovaný cesnak a premiešame.

  4. Do horúcej zmesi pridáme natrhané listy horčice čínskej, premiešame a ihneď podávame so zeleninou.

Poznámka

Horčicu čínsku som vysievala tento rok prvýkrát. Má výborné korenené listy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jáhly s houbami a hořčicí čínskou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo