Jáhlovec

spagetka Kuchařka:

Houby 10 názorů

54

Suroviny

500 g jáhel
sůl
2 l mléka
300 g sušených hub
trochu moučkového cukru
skořice
máslo
5 vajec
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme a uvaříme.

  2. Jáhly spaříme vroucí vodou, v méku je uvaříme do měkka - do mléka dáme kousínek másla. Trochu osladíme.

  3. Smícháme houby, jáhly, podle chuti osladíme a přidáme skořici.

  4. V trošce mléka rozšleháme vejce a polejeme směs, ve vyhřáté troubě upečeme do růžova, po vyndání z trouby pocukrujeme.

Poznámka

Tohle jídlo dělávám po Novém roce rodičům a bráchům, takže pak bych dala i foto.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Jáhlovec

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    libi: když si přečteš můj spodní příspěvek, tak tam píšu, že u nás to vlastně jím jen já a bráchové už od malinka a i můj muž, švagrové dělají jen slanou variantu - takže prostě každému podle chuti;-). Jáhly jsou ale velmi zdravé v jakékoli podobě :yes:

    Odpovědět

  • libi libi(neregistrovaný)

    Tohle bych udělala spíš na slano než na sladko.

    Odpovědět

  • nadka77 nadka77

    Bylo to výborné,ale houby jsem tam nedala:-)

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Špagetko, tak vyzkoušela jsem ze zvědavosti asi z půlky balíčku jáhel. Ještě když manžel uzobával samotné oslazené jáhly, tak si to tak pochvaloval:-D...na konečné dílo zíral trochu nevěřícně:-O a snědl asi půlku talířku a zbytek na něm okomentoval s tím, že mi také musí přeci něco nechat (a to ještě zůstala více jak půlka v pekáčku):-D. Já jsem jen ochutnala - sladké jáhly jsou super:yes:...ale houby k nim:-D:-8...v podstatě tam přes cukr nejsou ani tak znát...ale to vědomí...možná, že kdyby mi zavázali oči a řekli jez, tak bych si pošmákla :-D:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Laďka, díky za recept:yes:My máme pšeno veľmi radi, toto si odkladám a po Vianociach vyskúšam:-D

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Žížalko, sice věřím,ale věř i mě. Asi je to tím, že mě tím krmili od malinka. Je to super. Ale ani jedna z mých švagrových na to nemá odvahu :-D, takže to dělám já ve velkém¨, bráškové na tohle nezapomněli a nezůstane nic.Jenže oni i ty jejich holky ....škoda mluvit ;-), prostě nic nezůstane. Zkus to jen v malým

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Jů, tak, ačkoliv mám jáhly ráda, na tuhle divokou kombinaci budu nějaký čas sbírat odvahu :-8:-8

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    hmmmm, to musí být zajímavé!!;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Normálně sebereš z pekáče kolik kdo chce a dáš na talíř;-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ještě jsem viděla jen název a bylo mi jasné- áááá to je spagetka, ty jáhly a obiloviny, to je tvoje. Ty brďo, to je fakt kombinace, houby,mléko, máslo, cukr..:-O Jako, jak se to vlastně jí? Jako koláč?:-O

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: jáhlovec houby podobné liškám recepty z obilovin jáhly recepty jáhly houby houby podobné lišce jáhlovec na sladko jáhly co k nim samotný jáhly recepty jáhly recepty jáhly houby recept jáhly houby recept houby jáhly plněné žampiony

Zapomněl/a jsem heslo