Drobenkový koláč s tvarohem
Recept ještě nebyl hodnocenDrobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem je skvělým osvěžujícím moučníkem. Na tento koláč použijeme výživnou a přirozeně bezlepkovou pohankovou mouku. Na náplň pak vanilkou…
Jahodová pěna je lehký a osvěžující dezert, ideální pro horké letní dny. Připravuje se z čerstvých jahod, cukru a smetany, které se společně šlehá do nadýchané…
Máte přebytky jahod a rebarbory? Zkombinujte obě chutě ve výborné marmeládě a připravte se tak na zimu. Marmeláda chutná skvěle jen tak na krajíci chleba s máslem, nebo…
Jahodové řezy, krásně vypadají a skvěle chutnají. Díky želatině, drží konzistenci a tvar i po nakrájení. Je to jeden z velmi oblíbených moučníků vhodný nejen k odpolední…
Uchovejte si chuť léta do chladných zimních dní v podobě příjemně sladkokyselého jahodovo-rybízového džemu. Upotřebíte tak svoji úrodu ze zahrádky. Džem se skvěle hodí…
Panna cotta je jemný dezert ze smetany se želatinou, který můžete dochutit nejrůznějšími omáčkami nebo ovocem. V tomto případě jej doplníme omáčkou z rozmixovaných jahod…
Vejce vyšleháme spolu s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Potom jemně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Pečeme na vyšším plechu, na kterém je pečicí papír…
Troubu předehřejeme na 180 °C. Bílky oddělte od žloutků a se špetkou solu je ušlehejte do tuha. Přidejte k nim oba cukry a poté i žloutky. Mouku smíchejte se solamylem a…
Rozdrobte sušenky, rozpusťte máslo a smíchejte je s nimi. Vzniklou směs pečlivě napěchujte na dno dortové formy o průměru 24 centimetrů a nechte chvilku ztuhnout v…
Co potěší v horkém dni více, než lahodný a ovocem nadupaný mražený dezert? Zkuste kombinaci jogurtu a čerstvých jahod, vašim milým se určitě trefíte do chuti. Příprava…
Svěží poháry jsou na léto ideální, kdy si s radostí vychutnáme sladkou jahodovou náplň doplněnou jemným krémem z mascarpone a šlehačky. Pohár dozdobíme cukrářskými…
Dortovou formu (mám průměr 24 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a troubu zapneme na 180°C.Ovoce omyjeme a dáme okapat. Do dvou misek rozdělíme bílky a žloutky…
Meloun ořežeme do tvaru košíku. Dužinu vydlabeme, odpeckujeme a nakrájíme.Přidáme ostatní nakrájené ovoce a dáme vychladit. Vychlazené ovoce vrátíme do melounové slupky…
Do mísy nasypte mouku, krupičku, změklé máslo a dobře propracujte jako na drobenku. Pak přidejte ricottu. Těsto se bude zpočátku lepit na prsty, ale čím déle ho budete…
Dáme do misky mouku, cukr a vanilkový cukr.Vše zamícháme.Přidáme mléko a vejce.Opět vše zamícháme.Rozehřejeme pánvičku s kapkou oleje.Nalijeme těsto a usmažíme do…
Všechny uvedené suroviny (mimo ovoce smícháme) v řidší směs, kterou nalijeme na plech s pečícím papírem. Poklademe omytým pokrájeným ovocem. ( dva - tři kousky ovoce…
Všechny uvedené suroviny (mimo ovoce smícháme) v řidší směs, kterou nalijeme na plech s pečícím papírem. Poklademe omytým pokrájeným ovocem. ( dva - tři kousky ovoce…
Oblíbenou sladkou českou klasikou jsou kynuté ovocné knedlíky, plněné sezónním ovocem. Nezapomeňte je před podáváním posypat moučkovým cukrem, strouhaným tvarohem a…
Domácí marmelády se těší stále větší oblibě. Pokud vás nebaví klasické kombinace, zkuste vylepšit jahodovou marmeládu rebarborou, která svou nakyslostí dokonale vyváží…
Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou…
Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou…
Nepečené dorty jsou velmi populární nejen pro svoji snadnou přípravu, ale také chuť. Základ tohoto dortu tvoří nadrcené sušenky s máslem, které jsou pokryty lahodnou…
Nejen dětem udělá radost tento skvostný jahodový dort. Nadýchaný piškot je dochucen osvěžující marmeládou a lahodným krémem z čerstvého sýru, smetany a mascarpone.…
Sezóna čerstvého letního ovoce je již pomalu v plném proudu. Neváhejte a zužitkujte čerstvé jahody do nadýchaného koláče, který ze stolu zmizí opravdu rychle. Místo…