Piškotová kakaová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenŽloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Pergamenový papír velikosti menšího plechu…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Pergamenový papír velikosti menšího plechu…
Žloutky utřeme s částí cukru a prosetým kakaem. Mouku prosijeme s práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vešleháme zbylý cukr. Pergamenový papír velikosti menšího plechu…
Těsto: celá vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Těsto dáme do máslem vymazané a…
Rožky narežeme na kolieska a zalejeme mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali vajíčka. Do vymasteného pekáča uložíme vrstvu rožkov, rozotrieme tvarohovú náplň a uložíme…
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, posypeme ho špetkou cukru a zalijeme troškou vlahého mléka.…
Ač nepečený, časově tento dezert zabere o něco více než pečení, než bude hotový, jeden den si totiž počkáte. Co se pracnosti týče, je ale opravdu jednoduchý, takže se…
1) Smícháme ingredience v mixéru a podáváme chlazené.
Všechny suroviny na křehké těsto odměříme do mísy a hnětačem zpracujeme. Koláčovou formu (nebo jakoukoliv jinou, vhodnou k pečení) vymažeme máslem,, vysypeme hrubou…
Krém: smetanu vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do vyšlehaného tvarohu s cukry dle chuti. Krém rozdělíme a do poloviny vmícháme na kousky pokrájené jahody (cca 250 g)…
Krém: smetanu vyšleháme do tuha a zlehka vmícháme do vyšlehaného tvarohu s cukry dle chuti. Krém rozdělíme a do poloviny vmícháme na kousky pokrájené jahody (cca 250 g)…
Piškoty, vlašské ořechy a máslo rozmixujeme na jemnou konzistenci a vyložíme tím dno mističky.Šlehané podmáslí, tvaroh a med vyšleháme v jemný krém, který dáme na…
Vejce a oba cukry vyšleháme do pěny.Do této pěny přidáme tvaroh, mléko, skořici, olej, citrónovou kůru a vyšleháme.Do směsi pomalu přimícháme obě mouky s práškem do…
Mascarpone ušleháme se smetanou a cukrem. Přidáme ovesné vločky a promícháme.Sušenky nadrobíme do 4 pohárků a na ně dáme krém, urovnáme a poklademe jahodami, ozdobíme…
Na těsto si v míse jednoduše vše kromě kakaa pěkně smícháme. Do poloviny pak dáme zmiňované kakao. Na plech vystlaný pečícím papírem nebo pouze vymazaný a vysypaný…
Nejprve si připravíme piškotové těsto. Ušleháme sníh z bílků. Potom žloutky s cukrem, přidáme 3 lžíce horké vody a mouku, kterou prosíváme. Nakonec opatrně vmícháme sníh…
Urodila se vám spousta jahod a vy už opravdu nevíte co s nimi? Vyzkoušejte připravit slaďoučký jahodový džus, který potěší nejen děti, ale i dospělé. Z džusu můžete…
Dezert, jehož příprava je sice velice snadná, ale i přesto vás nadchne jeho jemná chuť. Řeč je o panna cottě, ze svařené smetany a želatiny, kterou perfektně doplní…
Sušenkový základ a jemný krém z tvarohu nebo ricotty doplníme čerstvými jahodami namáčenými v jahodové zavařenině. Tento jednoduchý ale výborný cheesecake si jistě…
Velmi nenáročný na přípravu, avšak chuťově vynikající a vzhledem působivý je tento jahodový řez. Vespod moučníku je nadýchaný kakaový piškot, který doplňuje marmeláda a…
Žloutky rozmixujeme s cukrem do pěny a postupně k nim přiléváme olej. Pak vmícháme po troškách mouku smíchanou s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva a mléko. Z bílků…
piškot: vejce rozdělíme na žloutky a bílek, ze kterého vyšleháme sníh, zbylé ingredience smícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh, pečeme na 150 až 200 stupňů cca 50 min.…
piškot: vejce rozdělíme na žloutky a bílek, ze kterého vyšleháme sníh, zbylé ingredience smícháme, nakonec opatrně vmícháme sníh, pečeme na 150 až 200 stupňů cca 50 min.…
Jahody opláchneme, odstraníme okvětní lístky a dáme do vhodné nádoby. Šťouchadlem na brambory je rozmačkáme, podle potřeby osladíme medem a promícháme.Do druhé hlubší…
S parným létem přichází také ruku v ruce sklizeň snad všemi oblíbených jahod. Jestli nevíte co z nich připravit a hledáte inspiraci, pak vyzkoušejte skvělý pudinkový řez…
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
12 nejbizarnějších jídel Ládi Hrušky: Smažená tlačenka nebo tatarák ze špekáčků jsou jen slabý začátek
Josef Maršálek upekl žemlovku podle babičky Boženky: Důležitý je výběr správně starého pečiva, radí cukrář
Svačina je základ výletu: Co si vzít do auta a co na záda do batůžku?