Ovocný koláč s drobenkou bez lepku, mléka a vajec
Recept ještě nebyl hodnocenMoučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Moučníky, bohatě oplývající čerstvě nasbíraným ovocem, hojně posypané křupavou drobenkou, jsou v létě velice oblíbené. Tento moučník je navíc zcela bezlepkový a…
Řezy s tvarohovo-smetanovým krémem a ovocem jsou skvělou volbou pro všechny milovníky jemných a osvěžujících dezertů. Tento lahodný zákusek kombinuje lehký a nadýchaný…
Palačinky zbožňují nejen děti, ale i dospělí. Způsobů jak je podávat, nebo naplnit, je nespočet. Palačinky z kokosového mléka jsou výborné a skvěle je doplní slaďoučká…
Díky této voňavé marmeládě si budete moci vychutnat sladkou chuť jahod i mimo léto. Skvěle bude chutnat v dezertech, na palačinkách, ale i namazaná na pečivu. Její…
Jahodový dortík, ve kterém je místo cukru použito přírodní sladidlo Xylitol. Lahodný tvarohovo-smetanový krém s kousky jahod a vláčný piškotový korpus. Finální tečku…
Lehký, šťavnatý a bez vajec – tento jahodový koláč s drobenkou si zamilují všichni, nejen ti s potravinovou intolerancí. Díky jednoduchému těstu a sladkým jahodám je…
Snídaně je základ, ale často na ten základ není v ranním shonu dost času. Pokud hledáte rychlou, dobrou, ale také krásně vypadající snídani, vyzkoušejte vaflové mini…
Malé ovocné košíčky s pudinkovým krémem jsou ozdobou každé narozeninové oslavy. Jejich chuť je lahodná a v ústech se jen lehce rozplynou. Použít můžete jakýkoliv druh…
Pěry jsou velké, nadýchané ovocné knedlíky, lehoučké jako pírko. Pocházejí z Valašska a Slovácka. S tímto receptem si tuto skvělou dobrotu zvládnete připravit i u vás…
Lehký korpus, nadýchaná šlehačka, ovoce a lesklá vrstva želé – tento ovocný koláč je nejen pastvou pro oči, ale i dokonalým letním pokušením. Skvěle se hodí ke…
K vůni Vánoc neodmyslitelně patří skořice, hřebíček, jablka a citrusy. Mají magickou moc, příjemně nás naladí a zahřejí. Přesně tyto vůně můžete mít doma, připravíte-li…
Špaldový koláč s čerstvým ovocem, posypaný křupavou drobenkou, která příjemně chutná po mandlích, zpříjemní každé letní posezení u kafe. Koláč si můžete vychutnat i v…
Z listového těsta nakrájíme čtverce - obdélníky, které upečeme v troubě. Doprostřed čtverců uděláme důlek, do kterého dáme tvaroh smíchaný se zakysanou smetanou a cukrem…
Všechny uvedené suroviny na palačinkové těsto v hlubší nádobě a nejlépe ručním elektrickým šlehačem na stupeň 1 důkladně promícháme a necháme 20 minut odpočinout.Na…
Ušleháme vejce s cukrem do husté pěny, přidáme vodu a nakonec mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný pečící papír a pečeme při 190 °C asi 8-10 min. Jahody rozmixujeme s…
Ovesné vločky zalijte 150 ml vody a nechte 2 minuty odstát. Vločky přelijte i s vodou do vysoké nádob (tubusu k tyčovému mixéru) nebo do smoothie makeru, přidejte…
Nejdříve očištěné jahody rozmixujeme s cukrem. Z jogurtu, smetany, jahod a pudinku smícháme náplň. Na těsto smícháme všechny sypké suroviny, promícháme a přidáme…
Vejce vyšleháme spolu s cukrem a horkou vodou do husté pěny. Potom jemně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.Pečeme na vyšším plechu, na kterém je pečicí papír…
Tvaroh smícháme se žloutky, cukrem a pudink.práškem. Těsto rozpůlíme a každou polovinu rozválíme na obdélník o velikosti asi 32x24cm, rádýlkem rozdělíme na čtverce o…
Ovesné vločky nasypte do kastrůlku a zalijte kokosovým mlékem. Zahřejte, ale nepřivádějte k varu. Podle chuti můžete přidat sirup. Vločky nechte nasáknout alespoň půl…
Ve vroucí, mírně osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme, necháme okapat.Ovoce očistíme, pokrájíme na menší kousky. Pokud použijeme pevnější ovoce (švestky,…
Korpus: 1.Našleháme cukr se žloutky do pěny, přidáme horkou vodu, opět zašleháme . Lehce zamícháme předem ušlehaný sníh a nakonec přes síto mouku s kakaem. 2.Upečeme …
Sypké součásti sesypu do mísy a dobře promíchám. Pak do mísy přidám ostatní tekuté přísady. Vše řádně zamíchám. Do pečícím papírem vyložené formy vliji vymíchanou hmotu.…
Podmáslí vlijeme do mísy a smícháme se solí, pak po částech za stálého míchání metlou přidáváme ostatní suroviny. těsto necháme 30 minut odpočinout.Z hotového těsta…