Kuřecí játra se špekem a pórkem
Recept ještě nebyl hodnocenJátra očistíme, špek nakrájíme na kostičky cca 1/2 x 1/2 cm, oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na půlměsíčky, paprikové lusky nakrájíme na proužky.Špek…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Játra očistíme, špek nakrájíme na kostičky cca 1/2 x 1/2 cm, oloupanou cibuli a očištěný pórek nakrájíme na půlměsíčky, paprikové lusky nakrájíme na proužky.Špek…
Z mouky a vejce vypracujeme pružné těsto, které vyválíme na velice tenkou placku. Nařežeme tagliatelle silné asi 0,5 – 1 cm a dlouhé asi 25 cm. Těstoviny vložíme do…
Na oleji orestuji cibuli, přidám pokrájená a umytá játra, která zprudka orestuji. Pak zapráším lehce moukou. Přidám pokrájené papriky, rajčata, česnek a koření. Zaleji…
Na pánvi usmažíme cibulku, přidáme na proužky nakrájená kuřecí prsa a prudce orestujeme. Přidáme játra, ještě chvíli restujeme a přidáme nakrájenou papriku a rajčata.…
Z cesta si upletieme mriežky, na ktorých budeme podávať jedlo. Potrieme vajíčkom a dáme upiecť. Pokial sa to pečie orestujeme na ol.oleji pečeň/játra /. Pred podávaním…
Kuřecí prsíčka nebo jiné maso naklepeme - prsní řízky jen velmi lehce, osolíme, okořeníme kari kořením nebo jiným, dle vlastní chuti a prudce opečeme z obou stran na…
Játra opláchneme vodou, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou.Osolíme je, obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.Smažíme na rozehřátém…
Z mlieka, droždia a trošky cukru pripravíme kvások. Vymiešame s múkou, cmarom a olejom a necháme vykysnúť.Tuková plnka: vyšľaháme všetky ingrediencie.Plnka z pečienok:…
Zapneme troubu na 180° C spodek/vršek. Očištěné plátky masa i jater na krájíme na velikost soust, oloupané cibule nakrájíme na kolečka a slaninu na silnější plátky. …
Kuřecí maso uvaříme do měkka a jemně je usekáme. Pak buď umeleme nebo jemně rozsekáme játra, přidáme strouhanku ve vodě namočenou a vymačkanou, špetku paštikového…
V misce důkladně promícháme mléko s česnekem, solí, pepřem, Solamylem a sýrem nastrouhaným na jemných slzičkách. Konzistence těstíčka by měla mít hustotu jako kapání do…
Nakrájená kuřecí játra na větší kousky vložíme do misky, hojně zasypeme čerstvou či sušenou bazalkou, přidáme lžičku oleje a promícháme. Vložíme do lednice alespoň na 30…
Kuřecí vývar s knedlíčky z drůbežích jater a bylinek přijde vhod při podzimních a zimních sychravých dnech. Dlouhé doba vaření a trpělivost při sbírání pěny se vyplatí a…
Rychlovka z kuřecích jater, která přivane trochu Asie i k vám domů. Pokud máte doma wok, je to výhra. Příprava stir-fry je vhodná zejména pro tyto pánve. Vše je spolu…
Na sváteční oběd nemusí být nutně jen řízky či svíčková. Vyzkoušejte připravit podle našeho receptu kuřecí roládu plněnou kuřecími játry s vajíčky. Podušená játra…
Játra jsou druh masa, ke kterému mnoho lidí chová jisté předsudky. Je to pro jejich jedinečnou, nezaměnitelnou, zvláštní a typickou chuť i konzistenci. Vyzkoušejte tuto…
Připravit dobře drůbeží játra znamená uchystat svým strávnikům levný, výživný a velmi chutný pokrm. Pokud nakombinujete játra s chutnou zeleninovou směsí, přidáte…
Játra patří mezi snadno dostupnou surovinu a pokrm minutkové přípravy, u kterého platí, že méně je více. K játrům stačí přidat cibulka, slanina a pórek. Takhle vynikne…
Špízy anticucho jsou tradiční peruánské špízy, které nabízejí výjimečnou kombinaci chutí. Při přípravě se využívá marináda z paprikové pasty Ají, která dodává masu…
Se stoupajícími teplotami pomalu, ale jistě, přichází také grilovací sezona. Na správném grilování nesmí chybět spousta různých pochutin. V tomto receptu naleznete…
Připravte si minutková drůbeží játra. Mohou být třeba lehkou letní večeří, která nevyžaduje dlouhou tepelnou úpravu. Víno, kečup a kysaná smetana jídlo mírně okyselí,…
Játra dělí strávníky na dva tábory. Pokud patříte k těm, kteří je mají rádi, můžete se ji připravit podle tohoto receptu. Orestovaná játra doplní voňavý rozmarýn a k…
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájená játra a žampiony, osmahneme a krátce podusíme. Osolíme, a doplníme nakrájenou petrželkou. Náplň necháme…