Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 445 kJ / 2 735 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 92,63 g |
Tuky | 228,05 g |
Vláknina | 10,95 g |
Cholesterol | 3,10 g |
Sodík | 426 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 50,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí.
Krok 2: Po chvilce přidáme provensálské koření, pepř a sůl a vaříme 10-15min. Játra mají být cca do poloviny v tekutině když už jsou hotová.
Krok 3: Odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme společně s máslem do hladka, přidáme šlehačku a medvědí česnek dosolíme a vše dobře promícháme. Vznikne hustá omáčka (kaše) kterou ještě teplou nalejeme do srnčího hřbetu (případně jiných forem) vyloženého plátky slaniny.
Krok 4: Dáme nejlépe na 24hod. do chladna.
Paštika se má mírně přesolit.
Paštika se má mírně přesolit.
Zveřejněno 18. 3. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Paštika pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpE6
Moje poznámka
Paštika pro mlsouny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZpE6
Nejnovější recepty
Marinované kotlety s koriandrem
Přidáno před 14 hodinami
Makový dortík
Přidáno před 15 hodinami
Grilované maso v černém pivu
Přidáno před 15 hodinami
Ledvinky na špeku
Přidáno před 15 hodinami
Tagliatelle se zeleninou
Přidáno před 15 hodinami
Lasagne s cuketou
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mirabelková bublanina
alexjdubec před 24 minutami
Čínský okurkový salát
mertice před 54 minutami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
vaclavagregrova před 1 hodinou
Křehký tvarohový koláč s jahodami
dostaji4 před 2 hodinami
TIP
Přiměřené lívance z Byl jednou jeden král
KiaraK před 3 hodinami
Strouhaný koláč s banánovou náplní
xSarka před 4 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
LucaKnobloch před 12 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Amona před 14 hodinami
Maková náplň
lucyb před 16 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
lucyb před 16 hodinami
Tématické fráze:
paštika do mrazáku,
paštika z kančích jater recept,
paštika v mrazáku,
medvědí paštika,
pastika slehacka,
medvedi paštika recept,
paštika z kančích jater,
paštika v srnčím hřbetu,
pastika smedvediho česneku,
paštikav srnčím hřbetu,
paštika mrazák,
provensalska paštika recept,
paštika na mrazák,
domácí paštika slehacka,
pastika ze slehacky,
paštika z drůbežích jater v anglické slanině v srnčím,
paštika medvědí česnek,
z kančích jater,
paštika s brusinkama 500g kuřecích jater 4 lžíce vína 4 lžíce šlehačky,
teplá paštika recept
Suroviny:
játra kuřecí,
máslo,
cibule,
vývar drůbeží,
víno bílé,
koření provensálské,
česnek mědvědí,
šlehačka,
slanina anglická,
sůl,
pepř
Komentáře (15)
magdalenka:taky mám česnek ještě v mrazáku,ale musím souhlasit s tebou Magdi,čerstvý je čerstvý,ten z mrazáku je nic moc
Ja už medvedí cesnak mám, už vyrazil, je mladučký, jemný, úžasný!
Ten z mrazničky som vyhodila, je to také nič.
tohle je tedy bomba
Magdi, já už nemám medvědí česnek, co s tím?????