Paštika pro mlsouny

nofrona Kuchařka: nofrona

Pokrmy z vnitřností 14 názorů

Suroviny

500 g kuřecích jater
200 g másla
1 cibule nakrájená na jemno
200 ml drůbežího vývaru
150 ml bílého vína
2 pl provensálského koření
2 pl medvědího česneku (není nutné)
100 ml šlehačky
200 g anglické slaniny na plátky
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na 2 lžících másla zlehka osmažíme cibulku, přidáme omytá a na kostičky nakrájená játra a opečeme až se zatáhnou. Podlejeme vývarem a vínem a dusíme pod poklicí.

  2. Po chvilce přidáme provensálské koření, pepř a sůl a vaříme 10-15min. Játra mají být cca do poloviny v tekutině když už jsou hotová.

  3. Odstavíme a tyčovým mixérem rozmixujeme společně s máslem do hladka, přidáme šlehačku a medvědí česnek dosolíme a vše dobře promícháme. Vznikne hustá omáčka (kaše) kterou ještě teplou nalejeme do srnčího hřbetu (případně jiných forem) vyloženého plátky slaniny.

  4. Dáme nejlépe na 24hod. do chladna.

    Paštika se má mírně přesolit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Paštika pro mlsouny

  • magdalenka magdalenka

    Tak dnes som si natrhala medveďa, listy majú cca 12 cm, ktorý ako. V týchto dňoch sa značne oteplilo, takže sa rast urýchľuje. :-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Jůj:-Oi když nemám medvědí česnek,tahle paštika se mi velice zamnlouvá;-):-p+5:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Krásný receptík;-):yes:

    magdalenka:taky mám česnek ještě v mrazáku,ale musím souhlasit s tebou Magdi,čerstvý je čerstvý,ten z mrazáku je nic moc:no:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Já bych tam taky viděla ty brusinky, ale i tak, jak se dívám na ty ingredience.. :-*dokonce mám ještě i ten medvědí česnek..:-)):-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    spagetka:Díky, jak se někam pojede tak je můj;-);-):-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    nofrona:v zahradnictví asi seženeš sazeničky, na semínka bych moc nedala, já je našla v lese a pár jsem vytrhla a zasadila u našich :-8:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Magdi, to si děláš srandu, no toto, :-O:-O:-O, já včera rozkopala a rozházela závěje u našich a u vás už vyráží česnek jooo :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    magdalenka:Díky. Jé, já kopuju jen ten sušený:-(, to se dá doma vypěstovat? A kde koupím semínka? Jsem jak:-O:-O

    Odpovědět

  • Kačka Kačka(neregistrovaná)

    magdalenka: A já ho nemám:-! Je toto možné:-?:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    magdalenka::-D:-D:-D a je to tady:-D:-! co jsem říkala;-):-?:-D:yes:;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Paštika vyzerá krásne a chutne. :yes:
    Ja už medvedí cesnak mám, už vyrazil, je mladučký, jemný, úžasný!
    Ten z mrazničky som vyhodila, je to také nič.

    Odpovědět

  • nofrona nofrona(autorka receptu)

    Může se tam dát co chťové pohárky chcou;-), brusinky, plátky česneku, mandle....:-D:-D

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    spagetka: nic, vždyť píše, že být nemusí;-) taky ho nemám, zkus se zeptat Magdalenky, ta ho bude mít zase mraky:-D:yes:
    tohle je tedy bomba:yes: a nejen kalorická;-):-p:yes::-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    A zas chybĚJ MI TAM BRUSINKY NEBO KLIKVE, CHÁÁÁ. vÁŽNĚ - MŇAM:-p:-p:yes::yes:, omlouvám se za Caps Lock, ale už se mi to nechce přepisovat ;-);-)
    Magdi, já už nemám medvědí česnek, co s tím????? ;-);-)

    Odpovědět

Tématické fráze: paštika do mrazáku paštika z kančích jater recept paštika v mrazáku medvědí paštika pastika slehacka medvedi paštika recept paštika z kančích jater paštika v srnčím hřbetu pastika smedvediho česneku paštikav srnčím hřbetu paštika mrazák provensalska paštika recept paštika na mrazák domácí paštika slehacka pastika ze slehacky paštika z drůbežích jater v anglické slanině v srnčím paštika medvědí česnek z kančích jater paštika s brusinkama 500g kuřecích jater 4 lžíce vína 4 lžíce šlehačky teplá paštika recept