Rychlá paštika z drůbežích jater

Nadja Kuchařka: Nadja

Pomazánky 13 názorů

Suroviny

1 polévková lžíce sádla (drůbežího)
200 g anglické slaniny prorostlé - nakrájet na kostky
1 cibule - nakrájet drobně
250 g jater kuřecích
1 bobkový list
- - - - - - - - -
sůl
pepř mletý (příp další koření podle chuti)
1 polévková lžíce marmelády rybízové či brusinkové - nemusí být
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle a slanině zpěnit cibuli, vložit játra a bobkový list (příp. i jiné koření podle chuti), NESOLIT !!!, orestovat, přikrýt poklicí a dusit doměkka.
    Vyndat bobkový list (pokud jsme dali, tak i ostatní celé koření) !!!

  2. Nechat vychladnout.

  3. Vše rozmixovat, dochutit, přendat do misky a nechat v ledničce ztuhnout.
    Povrch je možno zalít rozpuštěným sádlem.

Poznámka

Je to paštika na rychlou spotřebu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 32 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlá paštika z drůbežích jater

  • hela22 hela22

    Nadja: To jsou zajímavé informace, neznala jsem. Díky moc:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    hela22: moje teta toto sádlo používala hlavně do buchet - jsou potom křehčí. A škvarečky nevyhazuj, jsou vynikající. ;-)

    Odpovědět

  • hela22 hela22

    Děkuji Nadjo, vysmažené sádlo z kuřete jsem nikdy nepoužila, jen při pečení kuřete k omaštění brambor.
    Musím vyzkoušet:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    hela22: klidně můžeš použít i vepřové, nebo jen slaninu - podle toho, co máš.
    Drůbeží sádlo používám normálně (na polévku kupuji skelety a odstraňuji z nich sádlo, tak ho vyškvařím ). ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    hela22: Drůbeží (kachní, husí, ale i kuřecí) vyškvařené sádlo používám běžně ;-)

    Odpovědět

  • hela22 hela22

    Drůbežího sádla???:-((

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Mám moc ráda domácí paštiky.:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Jani, děkuji a až vyzkoušíš s kvasnicemi, písni.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Naděnko, vyzkoušeno a právě mi píše dcera, abych jí honem poslala ten recept, že je skvělááá! Nedávala jsem tu marmeládu, neměla jsem nějakou vhodnou, přesto je to fakt rychlá a skvělá paštika. Já jsem tak přemýšlela, kdysi se prodávala i taková, jakoby drožďová paštika, já jsem ji zbožňovala, tak možná zkusím zaexperimentovat a příště tam přihodím kostku droždí ke konci dušení těch jater. Plus už jsem ti dala, tak jen palec nahoru;-):yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    To určitě. Já kupovala čerstvá asi 48 Kč/kg.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No,myslím cca 12 kč!!! To se oplatí, ne? Za půl kila!!:-))

    Odpovědět

  • Nadja Nadja(autorka receptu)

    Jani, díky. To tam budu muset také dojít. Toto byla jen zkouška, ale paštika zmizela rychle.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Naďko, kuřecí játra jsou v Albertu za super cenu, zítra jdu na to!!:-O:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: paštika z drůbežích jater drubezi pastika drubeží paštika recept drůbeží játrová paštika recept paštika z drůbežích jater recept drubezi jatrova pastika rychlá domácí paštika rychlá játrová paštika recept na drůbeží paštiku paštika z kuřecích jater paštika recept drubeži jatrova paštika recept drůbeží játrová paštika recept drubezi pastika drůbeží játra paštika recept na paštiku z drůbežích jater játrová paštika z drůbežích jater pastika s drubezich jater rychla játrova pastika recept drubezi pastiky