Kuřecí játra na provensálský způsob

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Pokrmy z vnitřností 2 názory

Suroviny

500 g kuřecích jater
200 ml bílého vína
1 plechovka rajčat - Pomodori
1 šalotka
2 stroužky česneku
sůl, pepř
olej, vývar
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Játra kuchyňsky upravíme. Vložíme do pekáčku, který jsme pokapali olejem. Maso zasypeme provensálským kořením, posypeme pokrájenou šalotkou, pokrájenými kousky česneku a zalijeme vínem.

  2. Vložíme do rozehřáté trouby. Podléváme průběžně vývarem. Nakonec přidáme k játrům loupaná rajčata Pomodori a ještě chvíli necháme provonět s játry v rozehřáté troubě. Podáváme s bramborovou harmonikou nebo s vařeným bramborem.

Poznámka

Játra máme rádi na mnoho způsobů, zkusila jsem je tentokrát bez restování na cibulce, bez dušení, nechtěla jsem stát v u "plotny" - játra jsou takto také moc chutná..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 119 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí játra na provensálský způsob

Tématické fráze: kureci jatra recepty játra s provensálským kořením kuřecí játra na bílém víně jak pripravit kuřecí jatra kuřecí játra recept příprava kuřecích jater provensálský způsob pikantní kuřecí se šalotkou a portským vínem způsoby přípravy. kuřecích jater recept játra na víně se salotkou kuřecí játra na smetaně v troube kuřecí játra na bylinkách

Zapomněl/a jsem heslo