Kruta s kastanovou nadivkou a kapustove brambory

Drůbeží maso Doba přípravy: 4hodiny 13 názorů

Drůbeží maso Doba přípravy: 4hodiny 13 názorů

Suroviny 6 a 2 deti

3,6 kg krůty
Nádivka:
100 g másla
100 g jater kuřecích nebo vepřových
250 g kaštanů
4 vejce
500 g mletého masa
na dochucení sůl
muškátový květ
mandle
strouhanka
Na brambory:
600 g brambor jinak dle strávníků
1 jarní cibulka
2 mrkve
200 ml smetany
250 g kapusty
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. NADIVKA: Kastany uvarit v mlece, az zmeknou a teple oloupat a pomlit. Maslo se soli a kvetem vyslehat, postupne pridame zloutky, maso, pomleta jatra, kastany, snih z bilku, strouhanku trochu a mandle, naplnit krocana i pod kuzi, posolime posypeme korenim na drubez, poklademe maslem a dame pect.

  2. BRAMBORY: Brambery s mrkvi uvarime, dame uvarit i kapustu a jeste dame povarit smetanu s nakrajenou cibulkou, brambory s mrkvi rozstouchame, pridame kapustu, zalijeme smetanou a promichame, ochutime.

Poznámka od kuchařky

Jeste jsem udelala jako dalsi prilohu fazolove lusky podusit na pare, na panvi rozpect slaninu s cesnekem , cibuli a prohodit fazolky moc dobre,

Komentáře k receptu Kruta s kastanovou nadivkou a kapustove brambory

Tématické fráze: jak dlouho pect krutu kruta kruta recepty jak upect dobre krutu plněné maso kaštanovou náplní jak upect krutu krůta recept pečená krůta s s kapustou nejlepsi pec. kruta nadívaná krůta kaštany kruta v římském jak se dlouho pece kruta jak uvarit krutu jak dlouho peci krutu kruta s kapustovym zelím jak dlouho pect celou krutu rozpect krutu kruta jak ji pect jak upect celou krutu krůta v kapustě