Třídruhový špíz se šťávou

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 16 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 45 minut 16 názorů

Suroviny 2 porce

1 plát krkovičky (jako řízek)
tak 250 g kuřecích jater
kus uzeného (třeba krájeného nebo z kusu masa)
2-3 rajčata
pór
citronová šťáva z 1/2 plodu
1 lžíce gyros
špetka rozmarýnu
špetka tymiánu
5 stroužků česneku
1 lžička Solamylu
pepř, sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme olejem a promícháme.

  2. Všechno připravené maso do marinády potopíme, přikryjeme a dáme do lednice (nejlépe přes noc).

  3. Pak nakrájíme rajčata a pórek na kolečka, vezmeme špejle a všechny ingredience na ně navlečeme na střídačku, ještě peroutkou pomažeme a dáme smažit na olej, po chvilkách otáčíme+pomazáváme marinádou, až máme všechno maso měkké.

  4. Vyndáme špízy na talíře, do zbylé šťávy vylijeme zbytek marinády s trochou vody, do které jsme dali solamyl a promíchali.

  5. Na pánvi rychle mícháme, necháme převařit a zalijeme tím špízy, připravené na talíři.

Poznámka od kuchařky

Špízy se dají dělat jakkoliv a co dům dal a tak jsem to pojala dneska tak, jaké mi zbyly kousky mas...a bylo to skvělé, jen se po tom zaprášilo.

Komentáře k receptu Třídruhový špíz se šťávou

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    hosta:Jituš, děkuji Ti za případnou opravu;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Bibinka: ;-) nechám opravit:-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    TY SUROVINY JSOU K ÚPLNĚ JINÉMU RECEPTU!!!!! nějakému sladkému a asi je to přehozený!!!!!

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Nenapadlo by mě dát pórek do špízu, dneska vyzkouším, díky :)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka(autorka receptu)

    PatkovaKaterina: Katko, kouzelnice nee:-D ale moc mě baví vymýšlet a improvizovat;-):-)

    Odpovědět

  • PatkovaKaterina PatkovaKaterina

    Bibi ty si kouzelnice:-p:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, moc hezký recept, skvělá kombinace ingrediencí, pěkné fotky:yes:. Posílám 12. bodík.

    Odpovědět

  • monikaK monikaK

    Bibinko,mlaskám a posílám bodíka:yes::yes:

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Bibi, ten se ti povedl!:yes: Já taky játra nerada, ale můžu si je nahradit třeba kuřecím masem.:-p Marináda bude jistě chutná, už podle jejího složení. Bodík a ulkádám!:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ja osobne špízy akosi nerobím, ale veľmi sa mi receptík páči. Suroviny sympatické - všetky...;-)
    +

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Vypadá to moc krásně, i když pro nás játra neee (mimochodem, nevadí jim to naložení do slané marinády?)
    Věřím, že jste si pochutnali...:-)
    A protože za to bezva recept nemůže, že zrovna já nejím vnitřnosti, posílám mu bod...:yes:

    Odpovědět

  • ruzena ruzena

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Mňammmmmm!!!!!!:-p:-p:-p:-p:-p:-p za 4!

    Odpovědět

  • pipre pipre

    No Bibi, ty mi dráždíš chuťové buňky :-) Paráda!:yes:+3.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jéé, Bibi, ta šťávička a masíčko, no a zase na večer:-(. Zkus to dávat ráno:-)):-D:-D Plusíík letí!!:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kureci spizy se stavou nalozeni spizu do jake marinady nalozit veprovemaso na spizy šťáva na špíz špíz z krkovičky vepřove maso se šťavou nalozeni spiz stava ke spizum marináda na spizy štáva na špízy štáva ke špízu kuřecí špíz se šťávou recept spiz veprove maso jatra štáva k ražniči špíz recept štáva pod spizy vepřové špízy recept se šťávou spizy na stave špízy kotleta na špízu