

Třídruhový špíz se šťávou
Suroviny 2 porce
- 1 plát krkovičky (jako řízek)
- tak 250 g kuřecích jater
- kus uzeného (třeba krájeného nebo z kusu masa)
- 2-3 rajčata
- pór
- citronová šťáva z 1/2 plodu
- 1 lžíce gyros
- špetka rozmarýnu
- špetka tymiánu
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička Solamylu
- pepř, sůl
- olej
Postup přípravy receptu
Krkovičku nakrájíme na 1 cm pruhy, játra překrojíme na 2 kusy, uzené na kostky, uděláme marinádu z rozmarýnu, tymiánu, citronové šťávy, gyrosu, pepře a soli, zalijeme olejem a promícháme.
Všechno připravené maso do marinády potopíme, přikryjeme a dáme do lednice (nejlépe přes noc).
Pak nakrájíme rajčata a pórek na kolečka, vezmeme špejle a všechny ingredience na ně navlečeme na střídačku, ještě peroutkou pomažeme a dáme smažit na olej, po chvilkách otáčíme+pomazáváme marinádou, až máme všechno maso měkké.
Vyndáme špízy na talíře, do zbylé šťávy vylijeme zbytek marinády s trochou vody, do které jsme dali solamyl a promíchali.
Na pánvi rychle mícháme, necháme převařit a zalijeme tím špízy, připravené na talíři.
Poznámka od kuchařky
Špízy se dají dělat jakkoliv a co dům dal a tak jsem to pojala dneska tak, jaké mi zbyly kousky mas...a bylo to skvělé, jen se po tom zaprášilo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Třídruhový špíz se šťávou
-
hosta:Jituš, děkuji Ti za případnou opravu
-
Bibinka:
nechám opravit
-
TY SUROVINY JSOU K ÚPLNĚ JINÉMU RECEPTU!!!!! nějakému sladkému a asi je to přehozený!!!!!
-
Nenapadlo by mě dát pórek do špízu, dneska vyzkouším, díky :)
-
PatkovaKaterina: Katko, kouzelnice nee
ale moc mě baví vymýšlet a improvizovat
-
Bibi ty si kouzelnice
-
Jani, moc hezký recept, skvělá kombinace ingrediencí, pěkné fotky
. Posílám 12. bodík.
-
Bibinko,mlaskám a posílám bodíka
-
Bibi, ten se ti povedl!
Já taky játra nerada, ale můžu si je nahradit třeba kuřecím masem.
Marináda bude jistě chutná, už podle jejího složení. Bodík a ulkádám!
-
Ja osobne špízy akosi nerobím, ale veľmi sa mi receptík páči. Suroviny sympatické - všetky...
+ -
Vypadá to moc krásně, i když pro nás játra neee (mimochodem, nevadí jim to naložení do slané marinády?)
Věřím, že jste si pochutnali...
A protože za to bezva recept nemůže, že zrovna já nejím vnitřnosti, posílám mu bod... -
-
Mňammmmmm!!!!!!
za 4!
-
No Bibi, ty mi dráždíš chuťové buňky
Paráda!
+3.
-
Jéé, Bibi, ta šťávička a masíčko, no a zase na večer
. Zkus to dávat ráno
Plusíík letí!!