

Kuřecí játra s jablky a anglickou slaninou
Suroviny
- Kuřecí játra 150g
- Jablko 1
- anglická slanina (lisovaný bok 5 plátků)
- sůl
- med
- směs koření (staročeské,ďábelské,co kdo rád)
- olej
- sojová omáčka 1/2 lžičky
- worcester 1lžička
- kečup 1 lžička (nemusí být)
- bílé víno
- voda na podlití 1-2 dc
Postup přípravy receptu
Játra očistíme dáme do misky, přidáme sojovku, worcester, sůl, směs koření.
Jablko oloupeme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na asi 1 cm plátky. Jednotlivé plátky v misce zakapeme medem a složíme zpět do tvaru jablka(lépe se rozleží). Játra i jablko necháme alespoň 1 hod rozležet.
Na horké pánvi si opečeme plátky anglické/boku do křupava, vyjmeme na talíř, po anglické vložíme na pánev plátky jablek a z obou stran opečeme do zlatova.
Hotové vyjmeme a uložíme třeba ke slanině a uchováváme v teple.
Po jablkách dáme na pánev trošku oleje, rozehřejeme a vložíme játra.
Zprudka opékáme ze všech stran (pozor hodně prskají), pak ztlumíme a dopékáme na mírném plameni, dokud nejsou játra hotová (neteče z nich krev). Dobu neurčím, já mám ráda uvnitř růžová, někdo zcela propečená.
Pak mírně podlijeme vínem/vodou necháme projít varem a podáváme třeba s bramborem. Já jsem si jako přílohu udělala kuskus - připravila jsem si ho dle návodu a přidala stroužek prolisovaného česneku, zelenou cibulku a kousek najemno nastrouhané mrkve.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem játra i jablko naložené přes noc-měla to být původně moje včerejší večeře,ale byla jsem líná vařit tak jsem nejedla-a to jablko krásně změklo,pustilo šťávu a po opečení bylo mňam.Měla jsem co dělat abych ho z toho talířku nesnědla ještě před obědem.
Tohle jídlo je tak trochu zdělání zbytků z lednice,je jednoduché a nenáročné na přípravu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí játra s jablky a anglickou slaninou
-
krásná fotka...
-
Děkuji vám za pochvalu
Výbušná
opravdu je to kuskus,neměla jsem doma chléb ani brambory a tak jsem vzala kuskus jako rychlovku a bylo to s ním dobré
Maris
Já se většinou odbydu nějakou pomazánkou nebo co lednice dala,ale tak 5x do roka si udělám na co mám chuť
,ale to většinou když není nikdo doma
Jinak se podřizuji většině(ale stejně tam občas propašuji něco svého
)
-
jaj....no som leniva citat..ospravedlnujem sa
a vdaka -
vybusna - to je určitě kuskus, který Mirca zmiňuje v komentářích
-
mirca75...prosim ta co je to to velke okruhle v strede taniera
-
Mirco, vypadá to krásně, vidím, že se, holka, neodbýváš
-
Páni to vypadá "jedle"
-
Mirčo, už mám v oblíbených a teď už jenom vyzkoušet.... máš to moc pěkný
-
Špagetko
to není provokace
to je jen ukázka toho co lze vymyslet ze 4 základních surovin
Ale upřímně,já už tak dlouho neměla kuskus,že jsem ho u oběda snědla první
a pak už jsem jen funěla nad každým soustem.Ale musím přiznat(i když vím že samochvála smrdí)
že se mi to povedlo a bylo to
-
Mirčoooo - neprovokuj , to je inspirace