Klasický Viktoriin dort s ovocem
Recept ještě nebyl hodnocenNejprve připravte krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (směs musí být úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 313 kJ / 75 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 4,20 g |
– nasycené | 0,67 g |
– nenasycené | 3,40 g |
–– mononenasycené | 1,33 g |
–– polynenasycené | 2,07 g |
––– omega 3 | 0,07 g |
Vláknina | 0,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 3,93 g |
– cukry | 1,33 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Nejprve připravte krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (směs musí být úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu.…
Nejprve připravte krém, který musí ztuhnout v lednici. Kešu dobře rozmixujte s jogurtem (směs musí být úplně hladká), dle chuti přidejte cukr a citronovou šťávu.…
Výroba ovesného jogurtu je úplně jednoduchá: 100 g ovesných vloček zalijeme 300 ml vychladlé převařené vody a necháme 8 hodin stát v zavíčkované sklenici v lednici. Pak…
Nejdříve připravte krém. Kešu slijte, přesypte do mixéru a spolu s kokosovým mlékem a půl hrnekm oatly smetany rozmixujte dohladka (dle výkonnosti mixéru to může zabrat…
Troubu předehřejte na 190°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Připravte drobenku: všechny ingredience smíchejte v…
Kokosová mléka dejte nejméně na 5 hodin ztuhnout do ledničky, nejlépe je tam však nechte přes noc (nebo je tam ideálně dejte hned po přinesení z obchodu). Připravte…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Do většího hrnku rozdrobíme droždí a přidáme polovinu dávky cukru. Mícháme, dokud se kvasnice nerozpustí. Poté přidáme 100 g mouky, pár lžic vlažného mléka (nesmí být…
Mouku smíchejte s droždím, solí a olejem, vlijte vlažnou vodu a zadělejte těsto. Nechte na teplém místě kynout 1 až 2 hodiny. Brambory nakrájejte na tenké plátky …
Studené brambory oloupeme, nastrouháme, zasypeme moukou, osolíme a vypracujeme těsto. Vytvoříme váleček, z něho odkrajujeme kousky, které zaváříme v osolené vodě. Až…
Banány pokrájíme na cca centimetrové plátky, rozložíme na talíř a dáme na 2-3 hodiny do mrazničky. Zmrzlé banány rozmixujeme spolu s jogurtem a sladidlem na krémovou…
Omyté brambory uvařte téměř doměkka, rozpulte a půlky vydlabejte (ne úplně na slupku, nechte asi půl cm tenkou vrstvu brambory). Vydlabanou matérii dejte do mísy,…
Pokud používáte čerstvé droždí, udělejte kvásek. Droždí nadrobte do misky, přidejte část teplého mléka (cca 40*C) a trochu cukru. Rozmíchejte, zasypte moukou a nechte…
Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu (já použila menší dortovou formu o průměru cca 22 cm) vymažte tukem, vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Lněné…
Troubu předehřejte na 140°C a plech vyložte pečícím papírem. Kokosový olej rozpusťte, smíchejte s javorovým sirupem a v této tekutině dobře rozmíchejte 1 lžíci matcha…
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme šalotku, zasypeme cukrem a na mírném plameni zvolna restujeme 5 -10 minut, dokud cibulka nezíská krásně zlatavou barvu.Dýni nakrájíme…
Všechny kysané mléčné výrobky jsou prospěšné a je vhodné je střídat a mít jídelníček co nejpestřejší. Nejoblíbenějím z těchto výrobků jsou jogurty. Přitom je tak snadné,…
Troubu předehřejte na 180°C a formu na muffiny vyložte papírovými košíčky. V misce prošlehejte olej s cukrem, jogurtem, mlékem a extrakty. Přidejte prosátou mouku,…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
9 „nejštíhlejších“ příloh pro rok 2022: Dejte si grusetky, brokolici s parmazánem nebo cuketové citronové špagety!
Karel IV. miloval paštiku a francouzské lahůdky. Octem a kořením se v jeho kuchyni nešetřilo
Bizarní hodování starých Řeků: Solené ryby zapíjeli medovinou, pivo považovali za barbarské