Kysané rostlinné mléko (Dělená strava podle LK - kytičky)

Taevita Kuchařka: Taevita

Dietní recepty , Ostatní 0 názorů

Suroviny

1 l rostlinného mléka (použito sójové)
2-3 lžíce rostlinného jogurtu, obsahujícího živou jogurtovou kulturu
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejjednodušeji: Smícháme obě suroviny a necháme pracovat jogurtovač, pekárnu s funkcí přípravy jogurtů, sušičku na ovoce s touto funkcí nebo troubu s programem kynutí těsta. Mléko zraje 8 hodin při teplotě 45°C. Pak je z něj kysaný nápoj, který můžeme, kromě pití, použít do pečiva místo podmáslí, kefíru, jogurtu.

  2. Princip zrání je stejný jako u výroby klasického jogurtu z mléka. Takže, pokud žádného elektrického pomocníka nemáme, nahřejeme mléko na teplotu přijatelnou pro naši ruku, vmícháme do něj jogurt a s poklicí uložíme do peřin na 8 hodin.

  3. Po uzrání nalijeme do vypařené zavařovačky se šroubovacím víčkem. Vydrží v lednici 2-3 dny.

Poznámka

RECEPT INSPIROVÁN INTERNETEM.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kysané rostlinné mléko (Dělená strava podle LK - kytičky)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty