Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortík - Piece of Cake

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie37 361 kJ /
8 930 kcal
Bílkoviny119,46 g
Tuky603,34 g
Vláknina78,68 g
Cholesterol 90 mg
Sodík 7,54 g
Sůl3,21 g
Sacharidy700,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 180°C a zvolenou formu (já použila menší dortovou formu o průměru cca 22 cm) vymažte tukem, vysypte moukou nebo vyložte pečícím papírem. Lněné semínko rozmixujte, příp. rozemelte najemno a zalijte asi 5ti lžícemi vařící vody. Krok 2: Dobře promíchejte až vyšlehejte a nechte vychladnout v lednici. Krok 3: Šlehačem vyšlehejte změklé rostlinné máslo s cukrem do světlé nadýchané pěny. Krok 4: Poté přišlehejte směs lněného semínka, rostlinný jogurt, likéry, mléko a kávu a šlehejte jak o život. Vše by mělo být pěkně spojené a celá směs nadýchaná. Krok 5: Do jiné mísy prosejte mouku, sodu, prášek do pečiva a kakao, zamíchejte a poté opatrně vmíchejte do vyšlehané směsi. Krok 6: Těsto přendejte do formy, dejte do trouby, pečte asi 10 minut, poté snižte teplotu na 160°C (či 140°C horkovzduch) a pečte dalších cca 50 minut (záleží na tom, jak vysoká a široká je forma, kterou používáte). Krok 7: Před vyndáním z trouby do těsta píchněte špejli, vyjde-li čistá, je hotovo. Krok 8: Dort nechte chladnout v pootevřené troubě, asi po půl hodině ho vyndejte z trouby a nechte plně vychladnout. Krok 9: Poté rozřežte na jednotlivá patra a lehce pokropte silnou kávou. Krok 10: Na krém rozpusťtě 100 g čokolády a nechte zchladnout. Krok 11: Zbylou čokoládu nasekejte nožem na malé kousky. Krok 12: Rostlinné máslo vyšlehejte s cukrem a postupně do něj zašlehávejte všechny ostatná ingredience na krém kromě banánů. Krok 13: Krém nechte vychladit, banány rozkrájejte na podélné plátky. Krok 14: Rozkrojený korpus potřete třetinou krému (předtím můžete potřít i pikantní marmeládou) a poklaďte plátky banánu. Krok 15: Přiklopte druhým korpusem, opakujte, přiklopte třetím plátem dortu a potřete zbytkem krému. Krok 16: Uložte do chladu, pokud spěcháte, můžete dát dort na chvíli do mrazáku. Krok 17: Na polevu (ganache) rozpusťte čokoládu a vmíchejte do ní rostlinnou smetanu. Krok 18: Nechte ztuhnout asi půl hodiny v lednici (chcete-li roztíratelný ganache) či asi půl hodiny při pokojové teplotě (chcete-li tekutý ganache, kterým dort polijete). Krok 19: Opražené ořechy dejte do sáčku a nadrťte je válečkem. Krok 20: Ztuhlý dort opatrně potřete čokoládovou polevou a posypte ořechy. Krok 21: Nechte opět ztuhnout v lednici a poté můžete podávat.

Zveřejněno 29. 8. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík - Piece of Cake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9zR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortík - Piece of Cake

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q9zR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
dany dortíky, světlý nahatý dort recepty, mug cake do horkovzdušné trouby, mug cake v horkovzdusne troube, ganache s rostlinnou šlehačkou, mugcake v horkovzdušné troubě, vtipy o dortech, top recepty nahate dorty, bananova ganache, zdravé dortíky, nahaté dortiky, poleva na mugcake, naked cake kokosový, naked cake polité čokoládou, malinová pěna s glazurou, alprosoya

Suroviny:
cukr krupice, máslo rostlinné, káva, jogurt rostlinný, semínka lněná, amaretto, likér lískovooříškový, mouka polohrubá, soda jedlá, prášek do pečiva, kakao holandské, máslo rostlinné, ořechy lískové, likér lískovooříškový, čokoláda hořká, káva, banán, čokoláda hořká, smetana, ořechy lískové

Přidat fotografie receptu