Makovec s našlehaným krémem a rybízem

veganotic Kuchařka: veganotic

Doba přípravy: 90 8 porcí Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

Makovec:
130 g cukru (v tom 1 vanilkový cukr)
150 g polohrubé mouky
1 vrchovatá lžíce kukuřičného škrobu
160 g mletého máku
2 lžíce bílého rostlinného jogurtu (domácí nebo např. AlproSoya, Provamel, Sojade)
1 prášek do pečiva
1 hrnek mandlového mléka (sójového nebo jiného rostlinného/ořechového)
Krém:
1/2 hrnku nesolených nepražených kešu oříšků (doporučuji držet na spodní hranici, jinak je jejich chuť ve výsledném krému výraznější) namočených alespoň na dvě hodiny do vody
1/3 hrnku kokosového mléka
1/2 hrnku Oatly smetany
1/2 hrnku mandlového mléka (či jiného rostlinného mléka)
3/4 lžičky Agaru (prášek, nikoli vločky) seženete v asijských obchodech či obchodech se zdravou výživou
3 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce kokosového oleje
+ 2 lžičky kokosového oleje
vanilkový extrakt (či vanilková semínka)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravte krém. Kešu slijte, přesypte do mixéru a spolu s kokosovým mlékem a půl hrnekm oatly smetany rozmixujte dohladka (dle výkonnosti mixéru to může zabrat až několik minut, trošku krému po mixování rozetřete mezi prsty, abyste se ujistili, že už tam nejsou ani sebemenší kousky a textura je úplně hladká).

  2. Mezi tím v rendlíku zahřejte půlhrnek rostlinného mléka, přidejte agar a cukr. Zamíchejte, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 5 minut, občas promíchejte. Vmíchejte kokosový olej, sejměte z ohně a pomalu vlijte do mixujících se ořechů.

  3. Přidejte vanilku, mixujte asi další minutu, poté přendejte do větší mísy a uložte asi na 30 minut do mrazáku.

  4. Poté krém vyndejte (bude vypadat trochu divně, ale nebojte se) a šlehejte několik minut elektrickým šlehačem.

  5. Mísu překryjte potravinářskou fólií a dejte na několik hodin do lednice (opět ideálně přes noc).

  6. Před podáváním opět prošlehejte mixérem. V dobře utěsněné nádobě vydrží krém v lednici až pět dní.

Poznámka

Uvedené množství je na jedno patro dortu (viz fotka). Chcete-li větší makovec, množství ingrediencí zdvojte.

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 330 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makovec s našlehaným krémem a rybízem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: makovec s krémem makovec s vanilkovým kremem veganský koláč s mákem recepty s oatly makovec s rybízovým