Špízy s kapustičkami
Recept ještě nebyl hodnocenKuřecí maso naložené do dobré marinády, spolu s křupavými čerstvými kapustičkami a šťavnatými cherry rajčátky tvoří lahodný špíz, na kterém si jistě pochutnáte. Stačí ho…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 251 kJ / 60 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
Tuky | 0,30 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 3,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 9,00 g |
– cukry | 2,20 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Kuřecí maso naložené do dobré marinády, spolu s křupavými čerstvými kapustičkami a šťavnatými cherry rajčátky tvoří lahodný špíz, na kterém si jistě pochutnáte. Stačí ho…
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…
Zeleninové polévky můžeme připravit z různých druhů zeleniny, které propojí své chutě. Do základu této polévky patří třeba i brokolice nebo kapustičky. Vše dokonale…
Mrkev a pórek nakrájíme na kolečka. Celeru jen plátek. Kapustičky, česnek a keříková rajčata překrojíme na půl. Vše lehce orestujeme na sádle a dáme do jiné misky.V…
Očištěnou slepici dáme do 1,5-2 litrů vody, osolíme, přidáme celou cibuli a česnek, přivedeme k varu a při snížené teplotě vaříme 2-3 hodiny do měkka. (Pokud nechceme…
100 g másla nebo tuku na pečení 100 – 200g anglické slaniny na nudličky 1 velká cibule na větší kostičky nechat na hluboké pánvi zesklovatět potom přidat 1 velkou…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi.Maso vyjmeme a do pánvičky dáme šalotku na půlměsíčky, nasekaný česnek, krátce povařené kapustičky,…
Do plátkov mäsa urobíme otvor - kapsu, osolíme, okoreníme, dáme trochu sušeného cesnaku. Do kapsy dáme ružičky kapusty (kelové), väčšie prekrojené, zopneme ihlou. Mäso…
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky…
Nejrychlejší a nejsnadnější jídlo.Uvaříme rýži, kterou následně smícháme se zeleninou, kterou jsme před tím osmažili na cibulce.Rizoto dochutíme solí a pepřem. Podáváme…
Kapustičky očistíme, väčšie prekrojíme, opláchneme a dáme variť do osolenej vody na 15 - 20 min., ako nám vyhovuje. Mandle vhodíme do vriacej vody, oblanšírujeme,…
Maso pomeleme, obě kapie, slaninu a jednu cibuli nakrájíme na kostečky, zbytek cibule na kolečka. Nakrájené rohlíky na kolečka namočíme v troše mléka, jen aby nasákly a…
Dobře očistíme a opláchneme pórek, odstraníme vrchní lístky kapustiček a oškrábeme bramboru. Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky a bramboru na kostičky.Do…
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá…
Těstoviny jsou dobrou volbou ať už jako oběd nebo večeře. Hrachové těstoviny mají navíc tu výhodu, že jsou bohaté na vlákninu. Podáváme je s restovanou zeleninou,…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, kapustičky rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka a česnek nahrubo nasekáme.V hluboké pánvi na rozehřáté sádlo dáme opékat maso…
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kapustičky očistíme, rozpůlíme a…
Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou uzeninu, poté ji děrovanou naběračkou vytáhneme a odložíme na později. Do puštěného tuku dáme do zrůžovění…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit do osolené vody s kmínem. K poloměkkým bramborám přidáme růžičkovou kapustu a dovaříme doměkka, aby kapusta nebyla…
Brambory a veškerá zelenina se nakrájí na malé kostičky, cibuli na proužky a tu osmažíme na sádle, pak přidáme papriku, necháme jí krátce zpěnit a dáme všechnu zeleninu…
Červenou čočku propláchneme v cedníku teplou vodou, nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a pod pokličkou vaříme na mírném…
Do pánve dáme olej a mírně osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na nudličky a necháme zatáhnout. Dále přidáme sójovku, česnek, protlak, koření a dusíme.…