Kapustičková polévka
Recept ještě nebyl hodnocenCibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 251 kJ / 60 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 3,40 g |
| Tuky | 0,30 g |
| – nasycené | 0,10 g |
| – nenasycené | 0,20 g |
| –– mononenasycené | 0,00 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 3,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 13 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 9,00 g |
| – cukry | 2,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Cibuli si nakrájíme nadrobno, brambory po očištění na manší kousky, česnek na plátky, kapustičky na půl a na ozdobu můžeme některé nechat celé, zeleninu kterou použijete…
Kosti s kořením a solí dáme velmi pozvolna vařit. Pokud ale spěcháme, můžeme použít i tlakový hrnec.Než se nám kosti uvaří, očistíme a nakrájíme zeleninu, té dáme hodně…
Zeleninové polévky můžeme připravit z různých druhů zeleniny, které propojí své chutě. Do základu této polévky patří třeba i brokolice nebo kapustičky. Vše dokonale…
Pro milovníky zvěřiny přinášíme vynikající recept na daňčí maso restované na bylinkovém másle, přelité cibulovou omáčkou a podávané s bramborovo-mrkvovým pyré. Je sice…
Očištěné maso nakrájíme na velikost soust, kapustičky rozpůlíme, mrkev nakrájíme na kolečka a česnek nahrubo nasekáme.V hluboké pánvi na rozehřáté sádlo dáme opékat maso…
Dobře očistíme a opláchneme pórek, odstraníme vrchní lístky kapustiček a oškrábeme bramboru. Pórek nakrájíme na kolečka, kapustičky na čtvrtky a bramboru na kostičky.Do…
Z vepřového masa můžeme vykouzlit spoustu výtečných pokrmů, které dobře zasytí. Dušené vepřové kostky, podávané s jemnou omáčkou a vařenou růžičkovou kapustou, jsou…
Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou uzeninu, poté ji děrovanou naběračkou vytáhneme a odložíme na později. Do puštěného tuku dáme do zrůžovění…
Maso musíme naložit den, či dva i více dní dopředu do marinády.Olivový olej (asi 5 lžic, množství je jen orientační) smícháme s utřeným česnekem, červenou paprikou,…
100 g másla nebo tuku na pečení 100 – 200g anglické slaniny na nudličky 1 velká cibule na větší kostičky nechat na hluboké pánvi zesklovatět potom přidat 1 velkou…
Ragú je masová směs se zeleninou. Podává se s hustou pikantní omáčkou, která je výsledkem pomalého dušení. Přílohou mohou být těstoviny, knedlíky nebo rýže. Směs se dá…
Kapustičky pod vrstvou rozehřátého sýra chutnají výborně. Růžičkovou kapustu nejprve blanšírujeme, aby si zachovala krásnou barvu, a poté ji spolu se sýrem a vejcem dáme…
Z housek si nastrouháme nebo umeleme strouhanku - můžeme si ji sice koupit, ale ty prodávané jsou velmi často směsí různých druhů pečiv, v tom i sladkého, a to není to…
Vinnou klobásu rozdělte na menší, asi 4-6 cm dlouhé klobásky. Na požadovaném místě je vždy několikrát zakruťte a oddělte nožem. Pórek nakrájejte na kolečka, kapustičky…
Máslo rozehřejeme a zpěníme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme kolečka mrkve a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Kapustičky očistíme, rozpůlíme a…
Pokud dáváte přednost krémovým polévkám, je tento recept pro vás jak stvořený. Polévka z pečené zeleniny je plná chuti a díky batátu je příjemně nasládlá. Podáváme ji s…
Kuřecí prsa nakrájíme na kousky, dáme do misky, osolíme a zalijeme olejem. Promícháme a necháme uležet do druhého dne.Na rozpálenou pánvičku vlijeme olej z naloženého…
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme nakrájenou šalotku, necháme zpěnit, přidáme protlak, mouku a krátce vše orestujeme. Zalijeme vývarem, rozšleháme a přivedeme k varu…
Do plátkov mäsa urobíme otvor - kapsu, osolíme, okoreníme, dáme trochu sušeného cesnaku. Do kapsy dáme ružičky kapusty (kelové), väčšie prekrojené, zopneme ihlou. Mäso…
Rybí polévku si povětšinou dopřáváme pouze ke štědrovečerní večeři. Krémová rybí polévka je opravdu výživná, plná zeleniny a zachutná i těm, kteří rybám úplně neholdují.…
Snadné a výživné polévky by neměly v našem jídelníčku chybět. Na všední, ale i sváteční den si můžeme připravit tuto pestrobarevnou polévku. Najdeme v ní spoustu…
Quiche, francouzský koláč z křehkého těsta, můžeme připravit na mnoho způsobů. Koláč s náplní z vařených brambor, žampionů a kapustiček je velmi chutný a navíc dobře…
Zajímavé knedlíčky z růžičkové kapusty skvěle doplňují jednoduchou polévku z brokolice. Polévku můžete směle servírovat i jako sváteční. Polévka má příjemnou chuť a v…
Nejrychlejší a nejsnadnější jídlo.Uvaříme rýži, kterou následně smícháme se zeleninou, kterou jsme před tím osmažili na cibulce.Rizoto dochutíme solí a pepřem. Podáváme…