Mangoldová polévka s kadeřávkem

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Polévky 3 názory

Suroviny

10 listů zeleného mangoldu
5 listů kadeřávku
několik větviček kadeřavé petrželky
5 růžičkových kapustiček
1 lžíce hladké mouky
100 ml nízkotučného mléka
5 g másla
1 vejce natvrdo
bílý pepř
muškátový květ
sůl
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Mangold, petrželovou nať a kadeřávek nakrájíme (z kadeřávku použijeme pouze měkkou část bez tvrdé stopky). Vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody, přidáme máslo, osolíme opepříme a dusíme pod pokličkou do změknutí.

  2. Když je zelenina měkká, podlijeme cca 300 ml vody a vše rozmixujeme. Vrátíme zpět na sporák, přidáme na poloviny nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu.

  3. V mléce důkladně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky. Dochutíme muškátovým květem, vaříme až změkne kapusta.

  4. Servírujeme s polovinou vajíčka natvrdo a ozdobené petrželovou natí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mangoldová polévka s kadeřávkem

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Nie je nutné, aby si to vážila, nerob to. :-) Ten počet úplne stačí, je to teraz ok. Ja tiež beriem listy odhadom, počet stačí. Ďakujem. ;-)

    Odpovědět

  • Kocmax Kocmax(autor receptu)

    tejaja: Ok. Opravila jsem na 10 a 5 listů. Jsem zvyklá je trhat odhadem, ale schválně je příště zvážím a pak to sem dopíšu. Samotnou mě to bude zajímat. :-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    :yes:Moje dve najobľúbenejšie zeleniny. :yes: Len prosím, môžete upresniť, čo je to zväzok mangoldu a zväzok kadeřávku? Obe zeleniny pestujem na záhrade už okolo 20 rokov a neviem si ten zväzok predstaviť. Listy (sú veľké) otrhám v počte, v akom potrebujem. Koľko listov je váš zväzok? Alebo udajte hmotnosť, ale zväzok...to môžu byť 3 listy, ale aj 10. Ďakujem. ;-)

    Odpovědět