Zapečené plněné kedlubny s masem (pečené v remosce)

Mleté maso Doba přípravy: 80 minut 0 názorů

Mleté maso Doba přípravy: 80 minut 0 názorů

Suroviny 8 porcí

4 větší kedlubny
200 g mletého masa
2 vejce
1 menší cibule
2 stroužky česneku
2 Ižíce tvrdého strouhaného sýra
hrst petrželky
máslo
2 Ižíce oleje
1 lžička oregana
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané kedlubny povaříme do poloměkka v mírně osolené vodě 10 minut. Potom seřízneme vršky a vychladlé kedlubny uvnitř vydlabeme.

  2. Na oleji na pánvi zpěníme cibuli s prolisovaným česnekem, přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a za občasného míchání osmahneme do hněda. Mezitím vršky kedluben jemně pokrájíme, pak je smícháme s osmahnutým masem, vejci, nasekanou petrželkou, oreganem a směsí naplníme vydlabané vnitřky kedluben.

  3. Vložíme je do mísy remosky, kterou jsme předem vymazali lehce máslem. Kedlubny posypeme sýrem, pokapeme zbytkem rozehřátého másla a zapečeme je 10 minut. Podáváme s tousty, bagetkou, nebo různě upravenými bramborami.

Poznámka od kuchařky

Všechny recepty jsou i na FB ve skupině "Vaříme s Jirkou" (Cooking with Jirka).

https://www.facebook.com/groups/107167705971951/

Komentáře k receptu Zapečené plněné kedlubny s masem (pečené v remosce)

K receptu nejsou žádné komentáře.