Lečo, jak ho dělám já
Recept ještě nebyl hodnocenS létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s…
Zeleninu očistíme. Brambory nakrájíme na cca 0,5 cm plátky, česnek na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky a papriku na silnější proužky.Klobásu nakrájíme na…
Maso umeleme s cibulí a česnekem, přidáme rohlíky, které jsme nakrájeli na kostičky a namočili do mléka, vejce, sůl, pepř, hořčici a pořádně propracujeme, přidáme trochu…
Guláš je vděčné jídlo, které zahřeje i zasytí. Na internetu najdete opravdu velké množství receptů, protože každý ho dělá trochu jinak. My pro vás máme variantu z…
Zelňačka je hustá a vydatná polévka, která vás dokonale zasytí, je plná chutí a lehce pikantní díky maďarské klobáse. Můžete ji připravit s předstihem, pak bude chutnat…
Bramboru a klobásu nakrájíme na silnější kolečka a nať nadrobno.Do sádlem zlehka vytřené kameninové misky (ale může to být i papír na pečení nebo dvojitě přeložený…
Připravte si poctivou zelňačku z čerstvého hlávkového zelí, doplněnou voňavou klobásou! Tato sytá polévka vás potěší svou jednoduchostí a bohatou chutí, která je ideální…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Nejprve uvařte na kostičky nakrájené, oloupané brambory.Poté dejte do hrnce zelí i s nálevem, zalijte ho vývarem (200 ml) a nechte vařit na mírném plamenu cca 10 minut…
Chystáte posezení s přáteli a hledáte chutný a jednoduchý recept? Doporučujeme vyzkoušet klobásová kolečka, která jsou ideální k vínu či pivu. Toto slané pohoštění máte…
Bramborovou omáčku již vařily naše babičky, které dokázaly téměř z ničeho nakrmit celou rodinu. Suroviny na tuto omáčku zajisté najdete vždy doma a za pár chvil si již…
Maso a zeleninu nakrájíme na větší kousky a dáme do mísy.Přidáme našprtaný česnek a všechny ostatní suroviny, dobře promícháme a vše dáme do předem připravené pečící…
Cibuli nakrájím hodně na jemno, Připravím si papriku, kterou omyji, vyndám jadřince, nakrájím na kostičky, rajčata spařím ve vařící vodě, sundám slupky a také nakrájím…
Čočka je skvělým zdrojem vlákniny a energie. Ochutnejte ji v kombinaci s klobásou, mrkví, cuketou a rajčaty v omáčce z bílého vína a rajčatového protlaku ochucené…
Slaninu nakrájíme na nudličky, zlehka osmahneme a přidáme překrájené zelí. Zvlášť na části sádla /oleje/ osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájené…
Dopřejte si netradiční variantu klasické polévky – zelňačku z červeného zelí. Sytá, voňavá a plná bohaté chuti, která zahřeje i potěší. Ideální volba pro milovníky…
Oblíbená retro polévka našich babiček, které dokázaly vykouzlit dobrotu ze všeho, co bylo právě po ruce. Dobrá teplá polévka zahřeje na těle i na duši. I naše hodně…
Maso i ostatní suroviny nakrájíme na malé kousky cca 4 x 4 cm, smícháme s 5 lžícemi oleje, hořčicí, kečupem, solí, pepřem, grilovacím kořením, česnekem. Vše dáme do…
Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli na drobno a klobásy na kolečka. Na sádle orestujeme cibuli s kmínem do hnědé barvy, ale nespálit.Přidáme maso a zprudka ho opečeme…
Zavinutý plátek masa s náplní podávaný s rýží a šťávou patří mezi českou klasiku. V tomto případě použijeme kuřecí maso a plátek naplníme slaninou, klobásou, okurkou a…
O tom, že závin nemusí být nutně jen sladký, vás přesvědčí tento recept. V listovém těstě se ukrývá mleté maso se sýrem, klobásou a slunečnicovými semínky. Tak se pusťte…
Zapékané maso v alobalu, ať v troubě, nebo venku na grilu, je vždy vítaným zpestřením. Chutě se dají různě upravovat kořením i ingrediencemi, maso zůstane šťavnaté a v…
Toto výborné slané pohoštění si vaši hosté určitě oblíbí. Malé slané koláčky s klobásou a sýrem totiž chutnají skvěle. Můžete je také připravit jako malé šátečky…