Rybí karbanátky II.
Recept ještě nebyl hodnocenFilety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety umeleme, nebo jemně nasekáme. Cibuli a slaninu na malé kostičky. Česnek utřít. Smícháme,přidáme vejce, okořeníme a dle potřeby zahustíme strouhankou. Uděláme…
Kuře naporcujeme, osolíme, vložíme do pekáče a na povrchu pokmínnujeme. Nakonec proložíme špekem a podlejeme vodou. Dáme nezakryté do předehřáté trouby asi na 230 stupňů…
Bůčková kapsa plněná nádivkou ochucenou lahůdkovou cibulkou, červenou paprikou a česnekem se hodí jako oběd například s bramborem a zelím, ale skvěle chutná také…
Při mrazivých zimních dnech přijdou k chuti teplé polévky. Příjemně sladkokyselá bílá zelňačka s uzenou krkovicí je nejen plná vitamínů, ale zasytí natolik, že nebudete…
Oblíbenost jídel z jednoho pekáčku je pochopitelná – méně nádobí, méně úklidu po vaření, jednoduché servírování. Pokud zvolíte kuře, kysané zelí a knedlík, bude to…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a promícháme se škrobovou moučkou.Poté restujeme.Na větší nudličky nakrájíme kapie, slaninu a cibuli a vše společně se žampióny…
Hovězí maso omyjeme, pokrájíme na větší kostky, cibuli očistíme a pokrájíme na kostičky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo, nebo olej a osmahneme cibulku do tmava.…
Vepřové sleziny očistíme a zbavíme tuku, odřízneme 5 cm špičky, které umeleme na jemno s česnekem. Uvařenou rýži smícháme s vajíčky, kořením, přidáme osmahlou cibulku,…
Krůtí stehna zbavíme hlavní kosti (šlachy můžeme ponechat pro lepší strukturu na úpravu masa). Špek nakrájíme zatuha, seřízneme konečky do špičky - necháme ho ztuhnout,…
Z oleje, koření a rozetřeného česneku uděláme marinádu, kterou potřeme žebra a pokud můžeme, necháme je přes noc v lednici.Posypeme celým kmínem a pečeme ve vyhřáté…
Masíko vezmi a oper pod studenou vodou. Vezmi nohu toho párku a překroj na dva nebo tři díly. Do masa udělej nožem dírky ve tvaru kříže. Píchni jednou do masa na plocho,…
Králičí hřbety jsem vykostil, osolil, opepřil a natřel hořčicí. Posypal rozmarýnem a zabalil do slaniny. Pak zavázal provázkem. Na rozpálenou pánev dáme olej, máslo,…
Žádná sváteční příležitost se nesmí obejít bez výborného jídla. A co třeba taková kachna? Připravte ji v pomalém hrnci a její maso zaručeně zůstane šťavnaté a bude se…
Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na…
Milovníci cibule jistě uvítají recept na přípravu cibulového zelí. Od hlávkového je téměř k nerozeznání a nejlépe se hodí k pečeným masům. Můžete vyzkoušet i variantu z…
S tímto chlebem nebudete mít příliš práce. Suroviny stačí spojit a hotové těsto nechat dostatečně dlouho kynout. Odměnou za vaši trpělivost bude křupavý a voňavý bochník…
Křupavé domácí houstičky rozsvítí každou snídani nebo odpolední brunch. Příprava není tak složitá, jak by se mohlo zdát. Stačí trpělivost při kynutí a odměnou vám bude…
Bramborový guláš je chutí velmi podobný klasickému, ale výhodu má v jednodušší a kratší tepelné úpravě. Místo hovězího masa přidáme špekáčky nebo měkký salám a brambory.…
Kousky chleba namočíme do vody na cca 30 min, aby změkly.Pak přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, kmín, osolíme a vaříme do změknutí.Rozmixujeme, přidáme koření a za…
Šneci z listového těsta jsou lahodné a rychlé pohoštění, které si zamilujete pro jejich křupavost a bohatou chuť. Tento jednoduchý recept kombinuje jemné listové těsto s…
Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí- nejdříve tekuté, potom sypké. Program : klasik velikost : velký kůrka : střední
Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme sůl a cukr. Promícháme. Rozpuštěné máslo necháme vychladnout a přidáme k těstu. Kvásek není potřeba, droždí rozpustíme ve vlažném…
Dobře kořeněné brambory, kysané zelí zjemněné smetanou, anglická slanina a šťavnaté kuřecí maso zapečené v remosce tvoří skvělou kombinaci, na které si jistě pochutnáte.…
K pivu patří drobnost k jídlu! Vypečené preclíky jsou tím pravým. Z těsta ovšem nemusíte motat preclíky, stejnou službu vám udělají i méně složité uzlíky nebo…