Halušky s hlávkovým zelím a klobásou
Recept ještě nebyl hodnocenBramborové halušky, doplněné dozlatova uškvařenou slaninkou a klobásou, podávané s dušeným hlávkovým zelím, to je syté a chutné jídlo pro celou rodinu. Stačí pár surovin…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Bramborové halušky, doplněné dozlatova uškvařenou slaninkou a klobásou, podávané s dušeným hlávkovým zelím, to je syté a chutné jídlo pro celou rodinu. Stačí pár surovin…
Do vlažného mléka dáme lžičku cukru, zamícháme a rozdrobíme do něj droždí. Počkáme 10 minut než nám vzejde kvásek. Mezitím do mísy prosijeme všechny tři mouky (žitná jde…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Na cibulovou směs oloupeme cibuli, kterou nakrájíme na větší kostičky, špek nakrájíme na menší kostičky a na pánvi…
Rozpustíme máslo a osmažíme na něm tarhoňu. Stačí krátce, jen aby se obalila tukem.Přidáme kmín, nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Vše společně krátce restujeme,…
Vydatné, voňavé a plné chuti – domácí sýrové klobásy jsou skvělou volbou pro všechny milovníky masa a sýrů. Kombinace jemného masa a roztaveného sýra vytvoří dokonalý…
Králičí játra jsou opravdová delikatesa. Krásně orestovaná dozlatova, s kmínem, nasekanou zelenou petrželkou a osmaženou cibulkou chutnají naprosto božsky. Šťáva z…
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vodě se solí a kmínem doměkka.Pohanku propereme a uvaříme jako rýži: na 1 díl pohanky 2 díly vody, kterou ochutíme solí a…
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, půlku jich dáme na dno pekáče, na ně položíme naporcované kuře, okořeníme.Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu a…
Oběd připravený během dvaceti minut? Ano, je to možné. Pokud máme doma těstoviny, masovou konzervu, zeleninu a koření, můžeme se do toho pustit. Výsledkem bude směs masa…
Polévky skvěle zaženou malý i velký hlad a v české kuchyni jsou prostě nezastupitelné. Česnečka podpoří obranyschopnost organismu a navíc je jednoduchá a rychlá na…
Staročeský pokrm pocházejí z Krkonoš vychází z toho, co měli hospodyňky v horách vždy po ruce. Chlebový kvas, brambory a sušené houby, to je hlavní trio tohoto skromného…
Rohlíky s pivem mají nezaměnitelnou chuť, jsou vláčné uvnitř a křupavé na povrchu. Vyzkoušejte si je doma upéct sami, třeba zrovna podle tohoto receptu. Nezapomeňte…
Máte doma pomalý hrnec a ještě jste v něm nezkusili připravit vepřové koleno? Pak to rozhodně vyzkoušejte podle tohoto osvědčeného receptu. Maso bude krásně měkké,…
Kombinace zelí a křenu dává tomuto zelí říz. Perfektně doplní pečené maso, ale je skvělé i samotné jako salát. Zelí je plné vitamínů a díky bakteriím mléčného kvašení má…
Žebra nasolíme a potřeme rozmačkaným česnekem.Pár třetinek česneku můžeme vložit i dovnitř, něco jako když pečeme koleno.Kůži nařízneme a taktéž vetřeme česnek se solí…
Milovníci cibule jistě uvítají recept na přípravu cibulového zelí. Od hlávkového je téměř k nerozeznání a nejlépe se hodí k pečeným masům. Můžete vyzkoušet i variantu z…
Domácí pekárna je osvědčený pomocník při přípravě domácího pečiva. Zkuste v ní připravit snadný konzumní chléb, který je téměř k nerozeznání od toho kupovaného. Jakmile…
Snad nejoblíbenějším a nejčastěji používanou části z vepřového masa je panenka. Dobře připravená panenka je krásně šťavnatá a hodí se ke slavnostnějším obědu, či večeři.…
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat…
Šťavnatou pečeni s tmavou omáčkou připravíme na cibulce a doplníme ji rajčaty a paprikou. Vaření si usnadníme použitím sterilovaného leča. Pokrm dobře ochutíme mletou…
Máte chuť na rozpečenou jitrnici se zelím a brambory, ale není čas stát u plotny? Zkuste plátky brambor, jitrnici nebo prejt a kysané zelí navrstvit do pekáče. Pak už…
Objevte kouzlo tradiční zelňačky připravené z uzeného vývaru a šťavnatého masa! Tato polévka je dokonalou kombinací kysaného zelí, jemného uzeného masa a bohaté chuti,…