Šantungská kachna
Recept ještě nebyl hodnocenKachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kachnu omyjeme a naporcujeme. Sůl promícháme s drceným badyánem, kmínem, zázvorem a potřeme kachnu ze všech stran. Pak naskládáme do porcelánové mísy, přidáme pórek na…
Nejdřív si připravíme marinádu do igelitového sáčku smícháním oleje, soli, pepře, vegety, sladké papriky, mletého kmínu, sušeného drceného česneku, sušené bazalky,…
Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na kostky, cibuli na kousky, mrkev dáme na větší kusy.Na másle zpěníme cibuli s kmínem. Přidáme květák, brambory a chvíli…
Žampiony a cibuli nakrájíme na malé kousíčky. Odebereme kousek másla a zpěníme na něm cibuli. Přidáme žampiony, sůl, kmín a pepř. Dusíme do měkka a vydušení tekutiny.…
Srdíčka očistíme a uvaříme se zeleninou a kořením do měkka. Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme kmín a když se rozvoní, vsypeme mouku a po…
Brambory opečeme na pánvi s olivovým olejem do křupava. Osolíme, opepříme a posypeme petrželkou.Na druhé pánvi rozpustíme kousek másla s trochou oleje. Houby očistíme a…
Brambory nastrouháme najemno a osolíme. Do mísy dáme mleté maso, rozklepneme vajíčka, přidáme rajský protlak a brambory. Pořádně promícháme a přidáme mletý kmín, naťovou…
1. Maso, vejce, hořčici, solamyl a koření dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na mikroténový sáček potřený vodou z připraveného masa uděláme větší…
Kuřecí játra nakrájíme na nudličky a orestujeme na troše oleje. Mleté maso smícháme se všemi přísadami, poklademe plátky anglické slaniny, vychladlými nudličkami…
Propláchnutou a předem namočenou čočku spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem uvaříme doměkka. Scedíme ji a odstraníme koření.Ovesné vločky zalijeme…
Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Zelí scedíme a podle potřeby překrájíme. Podle kyselosti osladíme a promícháme s cibulí, slaninou a kmínem.Pekáček vymažeme sádlem…
Zelí povaříme s kmínem a důkladně ho vycedíme. Do kastrolu si dáme trochu oleje, dáme nakrájenou slaninu, osmahneme dozlatova drobně nakrájenou cibuli a vše vmícháme do…
Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a dáme vařit do vývaru. Vaříme 15 minut, pak zakryjeme pokličkou a necháme dojít.Zelí překrájíme a trochu propláchneme. Maso…
Pohanku zalijeme vrouci vodou, zakryjeme poklickou a nechame stat. Ryzi uvarime podle navodu. Zeleninu osmahneme na lzicce oleje, pridame ryzi a pohanku, okorenime a ke…
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na rozpuštěném sádle orestujeme cibuli a česnek do zlatavé barvy.Přidáme játra a maso. Mícháme…
Pohanku přebereme, prolijeme studenou vodou a spolu se zeleninovým bujonem (nebo vývarem či jen solí) vaříme v hrnci, dokud nezměkne. Trvá to asi 15 minut a tekutina má…
Suroviny na marinádu pořádně smícháme (dobré je použít tyčový mixér). Do směsi naložíme krůtí řízky, necháme do druhého dne. Druhý den si rozpálíme olej na pánvičce…
Hlávku kapusty omyjeme a nakrájíme. Přidáme na kostky nakrájené tři brambory a vložíme do hrnce. Zalijeme trochou horké vody a za občasného míchání a podlévání necháme…
Na troche oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.Pridáme na plátky narezané šampiňóny a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme kurkumu, papriku a…
Rozmícháme med s olivovým olejem a potřeme jím umyté maso. Na talíři smícháme šalvěj, kmín, grilovací koření a maso v něm obalíme. Dáme na pekáč a podlijeme trochou…
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme olivový olej, sůl, sušený česnek a mletý kmín a promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a dáme do ledničky na cca 2…
Maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Přidáme olivový olej, sůl, sušený česnek a mletý kmín a promícháme. Misku zakryjeme potravinářskou folií a dáme do ledničky na cca 2…
Kedlubně seřízneme spodní část a pomalu ji sloupneme odspodu nahoru. Malým nožem vyřízneme do kedlubny co nejvíce hluboko kruh půl centimetru od kraje. V kruhu nakrájíme…
Očištěné porce candáta nařežeme po 1 cm od hřbetu k bříšku, nedořezáváme až ke kraji. Posypeme hustě bylinkovou solí a mletým kmínem.Porce dáme do chladna proležet na 30…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Přidáno 4. 5. 2024 06:45
Vykrajované ořechové měsíčky: Mleté ořechy a rumová poleva jim dají chuť i vůni, a připravují se úplně jinak, než jste zvyklí
Jak nejlépe skladovat vlašské ořechy: Prospěje jim lednička i mrazák a můžeme je také zavařit, pak vydrží déle než rok
Dopřejte si bramborák bez žlučníkového záchvatu! Jde to, jen vědět, jak na to