

Uzená stehna pečená na slaninovém zelí a černém pivu
Suroviny
- 2 uzená stehna
- 600 g kysaného zelí
- 120-150 g anglické slaniny
- 250-300 ml černého piva
- 1 cibule
- mletý kmín
- cukr
- sůl podle chuti
- kousek sádla
Postup přípravy receptu
Cibuli a slaninu nakrájíme na kousky. Zelí scedíme a podle potřeby překrájíme. Podle kyselosti osladíme a promícháme s cibulí, slaninou a kmínem.
Pekáček vymažeme sádlem a rozprostřeme zelí. Na to položíme stehna a zalijeme pivem. Pečeme prvních 15 minut přikryté a dalších 20-25 minut odkryté na 190-200 st.
Poznámka od kuchařky
Měla jsem dva druhy stehen, jedno velké čerstvé a druhé malé vakuované. To jsem tam přidala až později, aby nebylo vysušené.