Polský vepřový guláš se sušenými houbami a hráškem

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 50 minut 3 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

600 g vepřového masa (krkovice)
2 cibule
40 g sušených hub
100 g mraženého hrášku
2 lžíce hladké mouky na obalení masa
400 ml vývaru
1-2 lžíce sádla
špetka mletého kmínu
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř
1 lžička sladké papriky (není nutná)
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Houby namočíme do teplé vody. Nasekáme oloupanou cibuli. Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky, osolíme a lehce obalíme v mouce. V hluboké pánvi rozehřejeme sádlo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme cibuli a ještě opečeme. Přidáme papriku pro barvu, promícháme a zalijeme částí vývaru. Dusíme cca 15-20 minut.

  2. Přilijeme namočené houby i s vodou, přidáme kmín a dusíme do změknutí masa i hub za občasného podlévání a mícháni.

  3. Když jsou houby i maso měkké, přidáme hrášek a ještě pár minut dusíme.
    Podle chuti přisolíme, opepříme a můžeme podávat s knedlíkem, rýží, těstovinami, bramborami nebo s chlebem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Polský vepřový guláš se sušenými houbami a hráškem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: guláš ze sušených hub

Zapomněl/a jsem heslo