Šumperské vejce na 2 způsoby
Recept ještě nebyl hodnocen1. Maso, vejce, hořčici, solamyl a koření dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na mikroténový sáček potřený vodou z připraveného masa uděláme větší…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
1. Maso, vejce, hořčici, solamyl a koření dobře promícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Na mikroténový sáček potřený vodou z připraveného masa uděláme větší…
Na pánvičce na oleji dáme smažit houby. Přidáme k nim mletý kmín.Až houby budou osmažené, zalijeme smetanou, přidáme sůl a pepř, necháme provařit.Nakonec přidáme čerstvě…
Veprova kolena zalijeme vodou, dame koreni, cibuli i se slupkou, cele strouzky cesneku. Vse privedeme k varu na 2 hodiny. Troubu predehrejeme na 180 °C. Kolena vyjmeme…
Pórek nakrájíme na půlkolečka, žampiony na třetiny nebo čtvrtiny, podle velikosti.V pánvičce rozehřejeme olivový olej a krátce na něm orestujeme pórek. Přisypeme…
Kuřecí prsíčka lehce naklepeme, osolíme, okořeníme a položíme do lehce vymazané zapékací misky. Na ně rozprostřeme nádivku, překryjeme plátkem tvrdého sýra, upečeme…
Kuřecí játra nakrájíme na nudličky a orestujeme na troše oleje. Mleté maso smícháme se všemi přísadami, poklademe plátky anglické slaniny, vychladlými nudličkami…
Propláchnutou a předem namočenou čočku spolu s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem uvaříme doměkka. Scedíme ji a odstraníme koření.Ovesné vločky zalijeme…
Nakrájíme najemno anglickou slaninu, cibuli, žampiony a najemno nastrouháme celer.Dáme na pánev a dusíme do měkka.Mezitím si podélně na 3x nařízneme hřbet aby nám vznikl…
Oloupané brambory nakrájíme na menší kostky. Rozpustíme sádlo a brambory poprášené kmínem opékáme s celými stroužky česneku dozlatova. Trvá to cca 15-20 minut. Teprve…
Brokolici nakrajime na male kousky a sparime vrouci vodou. Hlivu nakrajime na silnejsi prouzky, osmahneme na trose masla a pridame k okapane brokolici. Pripravime si…
- tousty navlhčíme mlékem, přidáme ostatní suroviny, smícháme, zahustíme podle potřeby strouhankou, lžící nandáme do olejem vymazaných "muffinků" - množství stačí přesně…
Čerstvé mořské plody propereme, přebereme lstury, aby nebyly špatné plody vevniř a byly poživatelné. Rajčata a papriky spaříme, odděláme slupky a nakrájíma na kostičky.…
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, dáme do kastrolku vyškvařit. Zpěníme na ní jednu jemně nakrájenou cibuli a přidáme žampiony, nakrájené na tenké plátky, kmín, mletou…
V hrnci rozehřejeme máslo, vsypeme mouku a připravíme jíšku. Přilijeme chladný vývar, rozšleháme, přidáme kmín a přivedeme k varu.Všechnu zeleninu i žampiony očistíme a …
Srdce uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, zvlášť uvaříme předem namočené fazole. Na sádle zpěníme krájenou cibuli, zasypneme paprikou, lehce osmahneme a zalijeme…
Mäso premiešame so soľou, korením, rascou, mletou paprikou, worčestrom, sójovou omáčkou a vajcom. Vytvarujeme guličky veľké ako hlavičky šampiňónov. Šampiňóny očistíme…
Lososa omyjeme, lehce osolíme a posypeme mletým kmínem. Brokolici rozebereme na růžičky a batát nakrájíme na hranolky.Batát s brokolicí dáme do jedné přihrádky parního…
Kuřecí nebo krůtí prsa nakrájíme na kousky, pórek na půlkolečka, cuketu na kolečka.Na pánvičce rozpálíme olivový olej a přidáme na něj maso. Osolíme, posypeme mletým…
Na oleji osmahneme nasekanú cibuľu, na kocky narezanú žemľu /housku/ a na kocky narezaný jemný salám. Vajíčka poriadne rozšľaháme s mliekom, soľou, korením, kmínom a…
Houby namočíme hodinu předem do vývaru nebo vlažné vody. Namočené houby scedíme, lehce vymačkáme a nakrájíme nadrobno.Jemně nakrájenou cibuli orestujeme do zlatova a…
Červenou řepu a celer okrájíme a nakrájíme na hranolky. Do mísy dáme nakrájený celer a zakapeme ho citronovou šťávou. Promícháme a necháme 10-15 minut odležet.K celeru…
Kapustu (zelí) nakrájame na rezance, mrkvu nastrúhame a premiešame so soľou. Necháme 15 minút v chlade postáť.Primiešame na kolieska narezanú cibuľu.Jogurt zmiešame s…
Cibuli nastrouháme na jemno, česnek rozetřeme, dáme do mističky, přidáme mletý kmín, mletý pepř, sůl a prošleháme. Kachnu očistíme a papírovými utěrkami osušíme do sucha…
Maso omyjeme a nakrájíme na plátky tak, aby byly všechny stejné a přibližně stejně silné. Pórek nakrájíme na kolečka, řapíkatý celer na půlkolečka. Žampiony rozkrájíme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Hovězí maso na houbách je česká klasika. Libová loupaná plec je zárukou báječné šťavnatosti, chuť a vůni dodají čerstvé houby
Do štědrovečerní rybí polévky patří jikry a mlíčí: Vylepšete si ji smetanou nebo bílým vínem
Vyhodnocení a odměnění aktivních uživatelů ve druhém pololetí 2023