Křupavo - vláčný bramborový chleba

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Slané pečivo 9 názorů

Suroviny

650 g hladké mouky
150 g vařených brambor
300 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
1 vejce
1/2 kostky čerstvého droždí
1 KL soli
1 KL mletého kmínu
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy vlijeme vlažnou vodu, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek.

  2. Poté přidáme mouku, sůl, kmín, vejce a šťouchané brambory. Vše vypracujeme v jemné těsto.

  3. Dáme na teplé místo vykynout. Těsto vložíme do vymazané formy a dáme do trouby přibližně na 35-40 minut péct. Chléb pečeme při 190 - 180°C

Poznámka

Chléb je krásně měkký a vydrží déle než klasický z obchodu :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Křupavo - vláčný bramborový chleba

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    hosta: já ji sem chtěla vložit jak vypadá rozkrojeny ale nejde už nevím proč :-(

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    MiskaM: no - dávat sem nové recepty, i když se ti nepovedou, je trošku kontraproduktivní:-). Co když je chyba v receptu? Nějak tvému poslednímu komentáři nerozumím. V každém případě by bylo dobré - u tohoto konkrétního receptu, který se ti doufám povedl - doplnit, zda po vložení do formy má těsto ještě kynout, tak jak psala Cathleen. Jak vypadá tento chléb rozkrojený - takovou fotku nemáš?

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    MiskaM: proč? Nepamatuješ své koblihy, které jsi jednou vyzkoušela, "recept" vložila a pak se mazal? :-D
    Chleby peču (a recepty na ně vkládám) velice často, tady je nehotový, nedopsaný postup. Proto jsem si dovolila tě požádat o doplnění. - Nezmiňuji už třeba použití vejce, které se do těsta na chleba nedává, dělá z něj slanou buchtu.
    Nechceš dopsat, nechej tak. Podle tohoto postupu ale začátečník bez dalších dotazů neupeče.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: nevidím důvod proč by se někomu recept nepovedl, když se budu řídit podle podle postupu tak se povede každému ;-) tento chléb nedělám poprvý, a proč bych jsem dávala recepty jen že se mi povedou? Stejně mi šou i recepty některé kritizovaný Ikdyz se mi nepovede tak to sem dám a a stejně mi je určitý lidi taky kritizují. Kdyžtak můžu doplnit do poznámky. Jinak s tím teplem to jsem měla tak že jsem si zavřela okno aby mi kynulo droždí pač když mám otevřený tak mi špatně kyne ale to už je mimo.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    MiskaM: věřím :-) ale recept píšeš pro zcela cizí lidi, kteří třeba doma teplo nemají, tak bys ho měla vždy popsat tak, aby se chleba povedl každému a vždycky, i ve studených zimních měsících.
    Nedělalas ho přeci jednou, ne? ;-) Nebo je to tak, že něco doma vyzkoušíš jednou, ono se to povede a hned to sem dáš jako recept?

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    cathleen: no máma takovou skleněnou nádobu ( oválnou) trochu chleba vytvarují jakoby do šišky a dám ho do té nádoby a dám do trouby. Měla jsem doma takové teplo ze mi kynul pod rukama :-D

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Těsto po vykynutí nijak netvaruješ? ("Těsto vložíme do vymazané formy...")
    A před pečením nenecháváš znovu kynout, ale rovnou upečeš :-?

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    yanull: opraveno :-K

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Prosím o doplnění, při kolika stupních se má chléb péci. Jsou tu i začátečníci, děkuji ;-):-K

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo