Vepřová plec v kedlubnách
Recept ještě nebyl hodnocenČeská kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Česká kuchyně je velmi tvůrčí a plná různých kombinací surovin. I taková kedlubna se může zakomponovat třeba do omáčky k vepřovému masu. Vše společně povaříme doměkka,…
Z cuketového těsta upečete voňavý základ, který připomíná bramborák, a navrch přidáte oblíbené suroviny jako u pizzy. Vyzkoušejte třeba rajčata, papriky, sýr či bylinky.…
Rychlá pizza bez kynutí se hodí, když chcete slané pohoštění na poslední chvíli. Těsto z celozrnné špaldové mouky má zajímavou chuť a s rajčaty, mozzarellou, pórkem a…
Houbová omeleta je perfektní letní či podzimní pokrm, který příjemně zasytí, ať už ke snídani, obědu či večeři. Vůně hub v kombinaci s nadýchanými vejci tvoří dokonalou…
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na rezance narezaný kel, osolíme, okoreníme korením a rascou. Za občasného miešania na slabom plameni 5 min dusíme, nie…
Vejce si rozšleháme, přidáme sůl a pepř. Obalíme šmakoun a poté dáme do strouhanky. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila. Poté dáme na pečící papír a…
Králičí nohy omyjeme, osolíme a okmínujeme. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Řapíkatý celer nakrájíme na půlměsíčky.Do kastrolu dáme kousek sádla, na to nasypeme…
Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Zaprášíme moukou a promícháme. Přidáme kmín a muškátový oříšek.Zalijeme vodou a do hrnce přidáme cizrnu společně s fazolemi. Necháme…
V hrnci na olivovém oleji zpěníme na jemno nakrájenou cibuli.Řapíkatý celer nakrájíme na menší kostky, který přidáme k cibuli a k tomu i česnek. Opékáme asi 2-3 minuty…
Do kastrolu dáme na kousky nakrájené sádlo tak, aby pokrylo dno. Přidáme maso, cibuli nakrájenou na půlkolečka a prolisovaný česnek.Osolíme, okmínujeme a posypeme…
Nakrájené žampióny s nakrájenou cibulí podusíme asi 5 min. na oleji, přidáme již uvařenou rýži, koření a prohřejeme. Vejce vyklepneme na rozpálenou pánev a když začnou…
Všechny suroviny smícháme ve velké míse dohromady a zpracujeme nelepivé těsto. Z těsta pak pleteme houstičky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Pomažeme…
Plát vepřové plece očistíme od případných úlomků kostí. Maso z obou stran prošpikujeme stroužky mladého česneku a velmi vydatně osolíme, opepříme a okmínujeme. Takto…
Stehna rozdělíme v kloubu (bude se s nimi lépe pracovat) a osolíme je. Smícháme majonézu (měla jsem domácí) s passatou, utřeným česnekem, pepřem a tymiánem.Maso naložíme…
Na pánvi na oleji osmahneme cibulku do zlata. Mezitím si vyválíme listové těsto, poklademe plátky šunky, lehce potřeme hořčicí, posypeme sýrem a navrch dáme vychladlou…
Kančí plec naporcujeme na stejnoměrné kostky. Mletým kmínem a solí bohatě potřeme naporcovanou plec. Maso uložíme nejméně na 5 hodin do lednice. Maso prudce opečeme na…
Všechno maso nakrájíme, nejlépe na nudličky.Na sádle (nebo jiném tuku) zpěnime cibuli, přidáme červenou papriku a maso.Necháme zatáhnout a přidáme na plátky nebo…
Vepřové maso nakrájíme na nudličky nebo i na kostičky. Do nakrájeného masa ručně zapracujeme celé množství – tedy obsah sáčku kořenící směsi na Brašovskou pečeni a…
Na rezance narezaný kel a na kocky narezané zemiaky spolu uvaríme v osolenej vode s rascou. Vody dáme len tesne nad zeleninu.Slaninu narežeme na kocky, opražíme, pridáme…
Smícháme olej s hořčicí, utřeným česnekem a kořením. Plátky masa marinujeme nejlépe přes noc. Na sádle opečeme plátky zprudka z obou stran. Do pekáčku nakrájíme cibuli,…
Rozpustíme sádlo, přidáme nakrájenou šalotku, po chvíli kmín a suché houby. Společně restujeme pár minut, až se vše rozvoní. Přidáme mouku a po restování přilijeme vývar…
Maso a játra semeleme a poté je společně s 200 g ledu a v kuchyňském robotu vyšleháme.(Led se musí zcela rozdrtit ostrým nožem,nejlépe v robotu.) Směs ochutíme…
Maso i brambory pokrájíme na kostky, cibuli nakrájíme nadrobno. Vše smícháme v míse s kořením a připravíme si i 4 větší kusy alobalu, které vymastíme sádlem.Na každý kus…
Nejdříve z masa odstraníme blány a šlachy. 1-2 kg masa nameleme na jemno. Ostatní maso umeleme na mašince o průměru 8 -10 milimetrů. Přidáme ostatní suroviny a vše…