Žampiony plněné mozzarellou pečené v mletém mase

mika59 Kuchařka: mika59

Mleté maso 2 názory

Suroviny

400 g mletého vepřového masa
1 vejce
lžička plnotučné hořčice
strouhanka podle potřeby
oblíbené bylinky
sůl
mletý kmín
pepř
větší žampiony
mozzarella (měla jsem hranatou, neroztéká se tak)
olej na potření
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme a uloupneme nožičky. Ty nastrouháme do misky s mletým masem. Mleté maso ochutíme a pořádně prohněteme, aby se dobře spojilo.

  2. Sýr nakrájíme na kousky tak, aby se vešly do kloboučku žampionu. Žampion vevnitř malinko osolíme a vložíme sýr. Celé to obalíme v mletém mase.

  3. Připravíme plech s pečícím papíem a připravené žampiony uložíme. Potřeme lehce olejem a pečeme ve vyhřáté troubě 30-40 minut, podle velikosti koulí.

  4. Občas při pečení maso potřeme vypečenou šťávou. Upečené ihned podáváme, nejlépe s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Žampiony plněné mozzarellou pečené v mletém mase

Zapomněl/a jsem heslo