

Brambory s česnekovou omáčkou
Suroviny
- 1 kg brambor
- 2 žluté papriky
- 2 zelené papriky
- 1 cibule
- 2 špekáčky
- sůl
- olej
- provensálské koření
- mletý kmín
- Omáčka:
- 500 ml bílého jogurtu
- 4-5 prolisovaných stroužků česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
Zemiaky ošúpeme a rozrežeme na štvrťky. Rozložíme na plech, pridáme na pásiky narezané papriky, na kocky narezané špekačky, narezanú cibuľu, pokvapkáme olejom, posypeme rascou a korením a premiešame.
Vložíme do rúry a pri strednej teplote za občasného premiešania pečieme do mäkka.
Na omáčku zmiešame všetky ingrediencie a necháme vychladnúť.
Na tanieri prelejeme vychladnutou omáčkou a podávame.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brambory s česnekovou omáčkou
-
Mnam
Ulozeno na vyzkouseni
-
zajímavý receptík,rychlé,lehké líbí se mi to.
+1
-
Tak to jo,To vyzkouším! Velmi jednoduché a jistě i dobré!!
A přidávám i bodík...
-
Tak to je přesně receptík podle mé chutě - podobné věcičky dělám s různými malými obměnami na grilu i doma v remocse a nemá to chybu!
Podle chuti doplním kousky cukety nebo kolečky mladé kukuřičky, rozhodně doporučuji!!!
Bodík naprosto zasloužený. ŇAM, ŇAM, ŇAM
-