Královské kuře

tejaja Kuchařka: tejaja

Drůbeží maso 3 názory

Suroviny

1 kg kuřecích prsíček
2 lžičky nastrouhané citronové kůry
125 ml bílého jogurtu
1 dl oleje
1 nastrouhaná cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžičky čerstvého zázvoru
1 lžíce kari
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mleté papriky
kousek celé skořice
1 lžička soli
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie prsia zbavíme kože a narežeme na kusy, ktoré tvoria jednotlivé porcie ( polovica prsíčok na 2-3 kusy podľa veľkosti ). Každý kus do hĺbky 3-4-krát narežeme a uložíme do nízkeho pekáča vedľa seba.

  2. Všetky ostatné suroviny zmiešame a mäso dôkladne potrieme. Potom ho prikryjeme a uložíme na 12 hod do chladničky. Počas odležania niekoľkokrát mäso obrátime a potrieme marinádou.

  3. Potom mäso vyberieme z marinády a 15 min ho na mriežke ( alebo v inom pekáči, ktorý sme potreli olejom ) pri 200 st. pečieme.

  4. Keď mierne zhnedne, obrátime ho, potrieme marinádou a pečieme ďalších 15 min. Mäso otočíme a marinádou potrieme ešte raz po 7 min.
    Mäso je mäkké, ak po napichnutí vyteká číra šťava ( doba pečenia závisí od hrúbky mäsa ).

    Podávame horúce s akýmikoľvek zemiakmi ( hranolky, americké zemiaky, zem. pyré, zapečené zem. pusinky a pod. ) a tatarkou, príp. inou studenou bielou omáčkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Královské kuře

Tématické fráze: hrachové pyré královské recepty recepty na kuře královské maso královské kari královského kure královské pusinky královské masíčko pražma královská recept recept na mletej řizek kure kucharka recept na hrachove pyre recepty na kuřata kralovske maso recept kralouske kure recept na kuře královské kuřecí recept královské kuřecí recept losticke pusinky kralovské pusinky recept

Zapomněl/a jsem heslo