Královské kuře

Suroviny

1 kg kuřecích prsíček
2 lžičky nastrouhané citronové kůry
125 ml bílého jogurtu
1 dl oleje
1 nastrouhaná cibule
2 stroužky prolisovaného česneku
2 lžičky čerstvého zázvoru
1 lžíce kari
1 lžička mletého kmínu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička mleté papriky
kousek celé skořice
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie prsia zbavíme kože a narežeme na kusy, ktoré tvoria jednotlivé porcie ( polovica prsíčok na 2-3 kusy podľa veľkosti ). Každý kus do hĺbky 3-4-krát narežeme a uložíme do nízkeho pekáča vedľa seba.

  2. Všetky ostatné suroviny zmiešame a mäso dôkladne potrieme. Potom ho prikryjeme a uložíme na 12 hod do chladničky. Počas odležania niekoľkokrát mäso obrátime a potrieme marinádou.

  3. Potom mäso vyberieme z marinády a 15 min ho na mriežke ( alebo v inom pekáči, ktorý sme potreli olejom ) pri 200 st. pečieme.

  4. Keď mierne zhnedne, obrátime ho, potrieme marinádou a pečieme ďalších 15 min. Mäso otočíme a marinádou potrieme ešte raz po 7 min.
    Mäso je mäkké, ak po napichnutí vyteká číra šťava ( doba pečenia závisí od hrúbky mäsa ).

    Podávame horúce s akýmikoľvek zemiakmi ( hranolky, americké zemiaky, zem. pyré, zapečené zem. pusinky a pod. ) a tatarkou, príp. inou studenou bielou omáčkou.

Komentáře k receptu Královské kuře

Tématické fráze: hrachové pyré královské recepty recepty na kuře královské maso královské kari královského kure královské pusinky královské masíčko pražma královská recept recept na mletej řizek kure kucharka recept na hrachove pyre kralivske kure recepty na kuřata kralovske maso recept kralouske kure recept na kuře královské kuřecí recept královské kuřecí recept losticke pusinky