Hovězí plátky v česnekovo-smetanové omáčce

MiskaM Kuchařka: MiskaM

Doba přípravy: cca 2 hodiny Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

hovězí maso (měla jsem plec)
100 ml smetany ke šlehání
1 cibule
4 stroužky česneku
sladká mletá paprika
sůl
mletý černý pepř
1 KL mletého kmínu
nasekaná pažitka
trocha oleje
Na zahuštění omáčky:
hladká mouka (dávám od oka)
zbytek smetany ke šlehání
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, pokud na něm budou slabé blanky. Nakrájíme ho na plátky asi tak 1 cm, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a dáme mezitím stranou.

  2. Na pánvi s rozpáleným olejem dáme zatáhnout maso ze všech stran. Když máme maso zatažené, odložíme ho na talíř.

  3. V pánvi s výpekem zpěníme spolu s česnekem oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, k tomu přidáme maso, podlijeme ho vodu a dusíme doměkka, popřípadě doléváme vodu, která se při dušení vypaří.

  4. Když je maso měkké, vyndáme ho z pánve na talíř. Omáčku zahustíme moukou smíchanou se smetanou a opatrně lijeme ke šťávě z masa, metličkou rozšleháme v pánvi, aby se netvořily hrudky, popřípadě můžeme naředit trochou vody.

  5. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a nasekanou pažitkou. Maso vrátíme do omáčky a necháme ještě projít varem.

Poznámka

Omáčka je moc dobrá. Podáváme ji s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 36 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí plátky v česnekovo-smetanové omáčce

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zahuštění omáčku k hovězímu na česneku

Zapomněl/a jsem heslo