Guláš z hovězího ...
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 2 580 kJ / 617 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,78 g |
Tuky | 8,95 g |
Vláknina | 7,55 g |
Cholesterol | 240 mg |
Sodík | 401 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 24,50 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2017 21:28
Dajda: ja chtela dat jen gulas, ale nepustilo me to :D
6. 12. 2017 21:27
cecilka: super to jsem mela na mysli, jsem to blbe napsala, i s tou vodou to delam tak, jen jsem to neumela tak dobre napsat :D
5. 12. 2017 14:27
Chtělo by to jiný obrázek, rozmočené knedlíky brrrr
1. 12. 2017 16:51
casino: suhlasim s vami, ako obycajne, no ja by som to radsej "nezastrikavala ani octikem, ani otikem", a budem sa radsej riadit radami mojich skoro madarskych susedov=vsetko musi byt "primerene", no masa radsej viac ????????????ako cibule.
1. 12. 2017 15:34
zizala: ...naprostý souhlas - ty knedlíky rozmočené
...nevím jak kdo ale já do hovězího guláše nikdy kmín nedávám. Hovězí a kmín mi nějak nejde dohromady. Kmín nesmí chybět ve vepřovém guláši (dávám ho hned do cibulky).
...říká se, že nejlepší hovězí guláš má být jednou přiměřeně připálený. Mě se to jednou nechtěně povedlo, byl fakt dobrý ale vědomně se o to už nepokouším
...nevím jak kdo ale já do hovězího guláše nikdy kmín nedávám. Hovězí a kmín mi nějak nejde dohromady. Kmín nesmí chybět ve vepřovém guláši (dávám ho hned do cibulky).
...říká se, že nejlepší hovězí guláš má být jednou přiměřeně připálený. Mě se to jednou nechtěně povedlo, byl fakt dobrý ale vědomně se o to už nepokouším
1. 12. 2017 15:05
cecilka:
S množstvím cibule je to ± autobus
Kdysi jsem zvážil maso a dal cibule 1:1
Myslíte, že někdo poznal rozdíl? Nepoznal! ...akorát šťávička byla "plnější"
Důležitější je, jak moc je cibule udělaná. Občas se píše, že by měla chrastit. Ale smažte 2kg cibule aby chrastila... To by spíše jeden u plotny zapustil kořeny Podstatné je, že by měla být udělaná až tak, že cukr v ní obsažený lehce zkaramelizuje
No a když náhodou nezkaramelizuje, tak se nasládlý gulášek zastříkne octíkem, že
S množstvím cibule je to ± autobus
Kdysi jsem zvážil maso a dal cibule 1:1
Myslíte, že někdo poznal rozdíl? Nepoznal! ...akorát šťávička byla "plnější"
Důležitější je, jak moc je cibule udělaná. Občas se píše, že by měla chrastit. Ale smažte 2kg cibule aby chrastila... To by spíše jeden u plotny zapustil kořeny Podstatné je, že by měla být udělaná až tak, že cukr v ní obsažený lehce zkaramelizuje
No a když náhodou nezkaramelizuje, tak se nasládlý gulášek zastříkne octíkem, že
1. 12. 2017 13:51
. Nie som kuchárka, vraj pripálim aj čaj, no toto. Podľa fotky to vyzerá ako torta z bravčovej, alebo hovädzej pečene. No a, ak chceme robiť poctivý guľáš, tak: proporcie by mali byť nie jedna k jednej =kg mäsa=kg cibule, ale miska nakrájaného mäsa = miska nakrájanej cibule. Ubezpečujem všetkých, že nikdy to nebude kilo-kilo. A na masti, alebo inom tuku opražíme cibuľu, dáme červenú papriku, miešame a pridáme mäso. Necháme "zatiahnuť", podlejeme vodou, ale iba tak, aby mäso trošku vyčnievalo, pri väčšom množstve by sa varilo a mali by sme guľášovú polievku. Toto je recept na základný="pravý" guľáš. Mám ho od môjho maďardsko-nemecko-slovenského predka a potvrdili mi ho aj moji terajší súkmeňovci zo slovensko-maďarských hraníc.
1. 12. 2017 06:52
kristynrauf: Ano, stane se to skoro každému, ale když chci něco nabídnout ostatním a ne se jen prezentovat, je třeba dát si na tom záležet. Buď to zkrátka dělat "poctivě" nebo to nedělat vůbec.
Také s nálepkami pravý, poctivý nejlepší je lepší raději šetřit.
Také s nálepkami pravý, poctivý nejlepší je lepší raději šetřit.
30. 11. 2017 22:58
kristynrauf: Jasně, stane se..doplň si to..
30. 11. 2017 22:53
mika59: nn na oleji, poprve jsem psala recept, tak jsem par veci nejspis zapomnela :O
30. 11. 2017 21:43
Tu cibuli smažíme na sucho? bez tuku?..
30. 11. 2017 21:11
magdalenka: K poznámce jsem ani nedošla, stačil mi soupis surovin a obrázek.
30. 11. 2017 20:41
Nezdá sa mi poznámka hore v recepte. Pokiaľ viem, "kližka" nie je tlsté mäso. Je "libové" - prerastlé šľachami.
30. 11. 2017 20:34
To bude nějaký vtipálek, stačí se podívat na poměr surovin, z půl kila masa prý poctivý guláš po 4-6 lidí. Maso tam téměř není vidět, řídká omáčka a rozmočené knedlíky. To i u nás ve školní jídelně je ten guláš lepší.
30. 11. 2017 20:14
pomerančová šťáva do guláše?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 18 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 13 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 14 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 15 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 3 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 12 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 12 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 12 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 13 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 13 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: poctivý hovězí guláš příprava hovězího guláše hovězí guláš recept poctivý guláš hovezy gulas nejlepší hovězí guláš s kuchařem u plotny recepty hovězí guláš s kuchařem u plotny hovězí gulas hovězí guláš s kuchařem u plotny gulas s kuchařem u plotny recepty s kucharem u plotny poctivi hovezi guláš hovězi gulaš recepty priprava gulase nejlepší maso na hovězí guláš poctivi gulas hovězý guláš recept guláš recept gulas pro 6 lidi
Suroviny: kližka hovězí, cibule, paprika sušená sladká, chilli, majoránka, kmín mletý, olej, sůl, pepř, chléb
Guláš z hovězího ...
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mmZ3
15 názorů