

Pangas v marinádě
Suroviny 5 porcí
- 500 g pangasia
- Marináda:
- 2 polévkové lžíce tatarské omáčky
- 1 polévková lžíce hořčice s feferóny
- 1 polévková lžíce solamylu
- 50 ml piva
- 1 velký stroužek česneku prolisovaný
- 1/2 kávové lžičky citrónové šťávy
- špetku mletý kmín
- špetku mletý pepř
- 1 kávová lžička sůl
- na obalení :
- 3 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 KL grilovacího koření
Postup přípravy receptu
Maso osušíme a namáčíme do marinády, kterou jsme si smíchali z uvedených surovin.
Dáme do misky a přikryté necháme nejméně 2 hodiny uležet v chladnu.
Potom maso obalíme v mouce s grilovacím kořením a na rozpáleném oleji opečeme. Z řízků ubrouskem odsajeme olej.
Podáváme s bramborovou kaší a oblohou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-z časopisu Paní domu
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pangas v marinádě
-
Pochutnali jsme si. Dobrůtka.
-
Všem děkuji za fotečky,vyzkoušení a jsem ráda,že chutnalo
-
Evi
, zkoušela jsem Tvůj receptík, bylo to moc dobré
. Akorát se mi moc nepovedla krusta, která mi celá odpadla u smažení. Smažila jsem to na mírném plameni, takže příště budu hezky smažit zprudka a bude to určitě lepší
. Dovolila jsem si přidat fotečku, ale pokud by se Ti nelíbila, smažu jí
.
-
Evi děkuji za úžasný recept
, dnes jsme měli k obědu a byla to opravdu ňamka, moc jsme si pochutnali, neměli jsme s kaší, ale americkými bramborami a bylo to také moc dobré. Posílám bodík a dovoluji si přidat i fotečku
-
Recept určitě zkusím, ale ne z pangasia. Minulý víkend jsem dělala norskou štiku. To teda bylo masíčko, 100% chutnější a kvalitnější než pangas. Doporučuji
-
Pangase jsem právě naložila do marinády, v poledne bude k obědu.
-
Tohle mi uniklo, pangase máme rádi
-
Evi
bohužel je to tak
-
Holky to máte jedno jestli je to z pangase nebo něčeho jiného,každý si stejně koupí to na co má chuť...taky jsme si mysleli jak kupujem kvalitní vepřové maso a vejce a ejhle,nakonec se zjistí,že i v něm jsou karciogenní látky...a takových potravin je daleko více...to bychom nemohli jíst skoro nic nebo jen to co si vypěstujeme doma
-
Danielo
dovolím si nesouhlasit...pravda říká se, že není šprochu by na něm nebylo pravdy trochu...ale...pokud by jste pravdu měla, lhala by ve svých zprávách Státní veterinární správa ČR a též Státní zemědělská a potravinářská inspekce a to se mi zdá velmi málo pravděpodobné
viz http://www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/
...jak psala Sodovka -
Tento receptik si ukladam, ale urcite udelam z jine drave rybky se stejnou strukturou masa. Pangasius je ryba u nas relativne levna a to z mnoha duvodu.Pro deti nevhodna, je sladkovodni, tudiz neobsahuje temer zadny prirodni zdroj jodu, je pestovana ve znecistenych vodach a nadopovana hormony podporujici jeji rychly rust. Casto je cistena od parazitu a ruznych plisni silne karcinogenni latkou, ktera se prenasi i do masa. Vim, ze je to ryba u nas velice popularni, ale ..../ prosim vsichni se kouknete na odkazy na verejnych web. srtankach...... Prosim.... Podnikatele z Vietnamu musi byt prestastni, ze pronikli na evropsky trh, ale sami tuto rybu neji.......Recept je skvely, ale ne z pangase, i kdyz je urcite chutny, radeji si malinko jedu odepru a udelam z jine ryby......
-
Díky všem
-
Cardani Jani
, je to veliká dobrota, kterou budu opakovat. Manželovu večerní porci spdrnul syn, který se zastavil kolem šesté a že prý dlouho nejedl.. Obě děti moc chválily...
-
Evi
ryb není nikdy dost a stále na našem jídelníčku chybí... vítám variace
na ryby
ukládám a 20.tý bodík posílám
-
Labajova, jestli chceš, tak si přečti vyjádření odborníků na stránkách HOAXU.
http://www.hoax.cz/hoax/