Koleno ochucené česnekem a paprikou

Janka 46 Kuchařka: Janka 46

Doba přípravy: 3 hodiny 4 porce Vepřové maso 1 názor

Suroviny

2 kolena
3 cibule
6 stroužků česneku
10 kuliček celého pepře
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2 polévkové lžíce soli
1 cl sladké papriky
1 cl mletého kmínu
ještě jednou 6 stroužků česneku
čerstvá paprika
kmín
6 rozdrcených stroužků česneku
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Vepřova kolena zalijeme vodou, dáme koření, cibuli i se slupkou, cele stroužky česneku. Vše přivedeme k varu na 2 hodiny.

  2. Troubu předehřejeme na 180°C. Kolena vyjmeme z vody, přendáme do pekáčku a nařízneme kůži. Do misky prolisujeme 6 stroužků česneku, dáme papriku, kmín, olej, sůl.

  3. Promícháme a směsí potřeme koleno. Podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut do křupava.

Poznámka

Podavejte s chlebem a krenem, my meli br. knedlik a zelicko, bylo to super.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 742 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Koleno ochucené česnekem a paprikou

  • cvrnda cvrnda

    dělame podobně a v letě dopečeme na zahradnim grilu:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: pomazanka z var. kolena