Vepřová kýta v královské peřince
Recept ještě nebyl hodnocenNejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Nejdříve silnou vrstvou sádla vytřeme pekáček. Cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme na tenké proužky. Dáme ji do mističky, jemně osolíme, posypeme mletým kmínem a…
Buřty na světlém pivu jsou pochoutkou nejen na oslavu, ale zasytí i jako vydatná večeře. Do pekáčku naskládáme cibuli s buřty, okořeníme a podlijeme oblíbeným pivem.…
Máte-li doma listové těsto, můžete doslova za chvilličku vykouzlit drobné pohoštění. Nápad s náplní z mletého masa je kreativní varianta. Mletým masem obalený kousek…
Šťavnaté kuličky z mletého masa, jsou skvělým a chutným tipem na dobrý oběd nebo večeři. Doplněné barevnou zeleninou, vytvářejí vyvážený a výživný pokrm, který si…
Trhané maso je oblíbené pro svoji nenáročnou přípravu, ale také pro svoji chuť, neboť zůstane krásně šťavnaté. Trhané hovězí v cibulovo-hořčičné omáčce vás okouzlí…
Čevabčiči, pocházející z balkánského poloostrova, jsou válečky z mletého masa, v tomto receptu ozvláštněné o nastrouhaný sýr. Okořeněné mletou paprikou, česnekem a…
Cibuli si nakrájíme na jemno a zlehka restujeme do sklovita na pánvi s máslem. Pak dáme stranou a necháme vychladnout.Mleté maso si dáme do misky, přidáme všechny…
Šťavnaté a měkoučké vepřové kostky, naložené v marinádě z česneku a koření, potěší všechny milovníky pikantních chutí. Přílohu lze zvolit podle rodinných zvyklostí.…
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do žluta.Pak přidáme játra nakrájená na kostky, zbavená blan, zasypeme je paprikou, kmínem, mletým pepřem a necháme zpěnit…
Dokřupava vypečené a šťavnaté plátky bůčku byly předem naložené v pivní marinádě s česnekem, citronovou šťávou a bylinkami. Jako příloha se k nim výborně hodí grilovaná…
Tresku nejprve krátce opečeme a poté dusíme pod pokličkou s mrkví, paprikou, rajčaty, česnekem a máslem. Výsledkem je šťavnaté jídlo plné chuti, ideální pro lehký oběd…
Zeleninová jídla kombinovaná s luštěninami se těší čím dál tím větší oblibě. Nejen lidé preferující zdravou stravu si však na tomto jídlu pochutnají. Vhodné suroviny a…
Ideální pokrm pro chladné dny, který zahřeje na těle i na duši, je dozajista vydatná polévka. Takovou je i polévka z jemné červené čočky a voňavého koření, plná barev a…
Na rozpálenou pánev nalijeme olej a orestujeme hovězí maso. Vařečkou směs oddělujeme od sebe a mícháme. Jakmile je maso osmažené, zalijeme ho rajčatovou omáčkou.Omáčce…
Skvělá gulášová polévka s libovým mletým hovězím masem a slaninou je velmi vydatná, můžete ji klidně servírovat jako samostatný chod, třeba s domácím chlebem. Příprava…
Roláda z bůčku plněná mletým masem je lahodný pokrm, který spojuje šťavnatost vepřového bůčku s bohatou chutí kořeněné masové náplně. Tento sytý a vydatný pokrm, nabízí…
Nejlepší bramboráky, tenké jako palačinky, si získávají oblibu pro svou jednoduchost a lahodnou chuť. V některých variantách je můžeme doplnit o uzené maso nebo klobásu.…
Hranolky jsou snad nejoblíbenější přílohou nejen dětí, ale také i dospělých. Připravit je můžeme i z batátů. Nasládlé batátové hranolky s česnekem a bazalkou nesmažíme,…
Cuketové placky jsou skvělým způsobem, jak využít letní úrodu. Lehoučké, voňavé a na povrchu krásně křupavé - chutnají teplé i studené. Rychlá příprava z pár surovin z…
Upečte k obědu výborné rolády z mletého masa s česnekem a šalotkou, plněné plátky šunky, sýru a nasekaným libečkem, zabalené do křupavé slaniny. Roládu nakrájejte na…
Slaninu, uzené maso, cibuli nakrájíme na kostičky a na oleji chvíli osmahneme, aby nám to zavonělo. Vymačkané zelí dáme do misky, přidáme do něj osmahnuté maso.…
Rčení, že polévka je grunt, jste dozajista už slyšeli. V tomto receptu to platí do posledního písmene. Vydatná polévka z jemně nakrájené kapusty, mletého masa a brambor,…
Základní recept na hovězí kostky, které se hodí ke spoustě různých příloh a pokaždé budou chutnat skvěle. Díky dlouhému dušení bude maso měkké a každé sousto se bude…
Z kousku libové vepřové plece vykouzlíte díky lahodné omáčce dokonalý pokrm. Karamelizovaná cibulka udělá s omáčkou divy a skvěle ladí s hořčicí a smetanou. Pak je jen…