Krkovičkovy klobásky

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: Tak akorát Dost Vepřové maso 14 názorů

Suroviny

5 kg vepřového bůčku
1 kg libového hovězího
100 g soli
5-6 stroužků utřeného česneku
1 dkg mletého pepře
½ dkg mletého kmínu
3 g pragandy
3 g práškového cukru
1 KL muškátového oříšku
sladká a pálivá paprika nebo i chilli papričky
Recept si zatím oblíbilo 20 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bůček bez kosti a bez kůže nakrájíme na méně než 1 cm kostičky a promícháme s dopředu namíchanou směsí koření, zatížíme a necháme v lednici cca 4-5 dní uležet.

  2. Když je maso řádně naložené, umeleme 2x na jemno hovězí maso do kterého přiléváme opatrně vychladlý vývar (z bůčkové kůže a kostí, bude potřeba cca ½ litru) a důkladně propracujeme do husté kašovité hmoty (prátu).

  3. Do takto připraveného prátu důkladně vmícháme nakrájený bůček, plníme do vepřových střívek, necháme odpočinout do druhého dne a udíme cca 4-5 hodin.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 404 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krkovičkovy klobásky

  • casino casino

    jirholu:
    Jj, díky, měl jsem vygůůůgleno totéž:-):-K
    Leč, pokud si Igor55: příp i vy myslíte, že čerstvé hovězí maso je totéž co ještě teplé hovězí maso, tak se asi budeme dohadovat (dohodovat) i nadále, že :-)

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

  • casino casino

    Igor55:
    "okamžite po zabiti...ešte teple...":-O
    Tak toto jsem ještě neslyšel ani nečetl...
    No, ale slyším jako tetřev hlušec v toku a jsem jako slepá patrona:-8 ale ať se vyhneme případné nekonečné diskuzi:
    Můžete, to co píšete, doložit nějakým zdrojem? (promiňte, ale to, že u vás se to dělá od nepaměti bych za hodnověrný zdroj nepovažoval) :-K

    Odpovědět

  • Igor55 Igor55

    Ten pán ktory toto úpisal nemá ani tušenia čo je "prát"..je to mäso z mladeho býka spracovane okamžite po zabiti...ešte teple...pmlete na kutri za pridavania ladovej drte a muky!!!!

    Odpovědět

  • Pavlína Pavlína(neregistrovaná)

    Mňam, mňam, mňam a ještě jednou mňam. Podařilo se mi před silvestrem sehnat jehněčí a hovězí za velmi dobrou cenu, přidala jsem vepřové plecko. Namleli jsme, nakrájeli celkem 15 kg, (s manželem), napajcovali a nechali jsme parádně uležet ve špajzu. Nebezpečně blízko, jak masenko vonělo, obracely se nám oči a chodili do špajzu krást na karbenátek na pánvičku - jen tak na chuť. Horor nastal v den plnění do střev. Mlýnek přestal spolupracovat a trucoval. Střeva ne a ne naplnit. Manžel pěnil, já už přemýšlela o alternativě B, čili - sežerem to jako karbošky nebo sekanou, ježišmarja, kdo to bude jíst... Zahlédla jsem dceru, jak se baví pohledem na nás, poslala jsem ji hned do města do papírnictví, pro salámová střeva, sehnala poslední kusy o průměru 6 cm, narvali jsme masenko do střev lžící, ještě jedno střevo zbylo, a výsledkem byly super speciál salámy. Klobásy a uzené děláme asi 30 let, vždy bez problémů. Na tohle budeme s rodinkou dlouho se smíchem vzpomínat :-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    krkovicka.x: Ve větě "bůček bez kostí a kůže" tak, jak je psáno, to může znamenat i že jsi myslel "bůček bez kostí" a "kůže" - raději opravuji:-)

    Odpovědět

  • krkovicka.x krkovicka.x(autor receptu)

    losabandos: Možná by neškodilo číst pozorně, netuším o jakých kůžích je řeč, ale jinak jsem se pobavil. Díky za rozveselení ;-) :-D

    Odpovědět

  • losabandos losabandos(neregistrovaný)

    jsem řeznik uz 37 let ale kuze doklobas jsem vživotě neviděl,a jěště to zalevat vyvarem z masa,,pokud je to recept od krkovičky z večerničku tak se nedivím,ten by pro prachy delal klobasy trebas i zkuže:-D

    Odpovědět

  • Syza Syza(neregistrovaná)

    Tak jsme udělali a dnes vyudili. Opravdu jsou moc a moc dobré, mňamka. :yes::yes::yes:
    Děkuji za recept!

    Odpovědět

  • Iveta Iveta(neregistrovaná)

    Oj oj oj ták jednu ochutnat tohle vážně můžu mňam.:yes::-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    feri.j: :-D:-D:-D Názov je podľa autora, nie druhu mäsa.

    Odpovědět

  • feri.j feri.j

    No a krkovička je kde.:-//

    Odpovědět

  • Nadia22 Nadia22

    Nadhera!<3:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Parádní fotopostup, krásné klobásy. U mne za 1* ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: jehněčí klobásy recept jehněčí klobásy domácí jehněčí klobásy klobásy recepty hovězí prát domácí salámy klobásy recepty klobasy recept hovězí klobásy krkovičkovy domaci klobásy recept na klobasky jehněči klobásy recepty hovězí klobásy recept recepty na klobásy recept na jehněčí klobásy klobasy z bucku recept na klobasy recept jehneci klobasy prat na klobasy recepty na dobré klobásy vepřové klobásy hovězí prat

Zapomněl/a jsem heslo