Fazolová polévka rychlá
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 929 kJ / 222 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
– nasycené | 0,40 g |
– nenasycené | 1,00 g |
–– mononenasycené | 0,40 g |
–– polynenasycené | 0,60 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 40,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Polévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a…
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás zaručeně zasytí. Díky…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Rizoto na srbský způsob je chutné, syté jídlo plné vůní Balkánu. Na rozdíl od krémového italského rizota se tento pokrm připravuje s rajčatovým základem, paprikou,…
Čistá chuť kvalitního masa nejlépe vynikne v čevapčici bez zbytečných přísad. Stačí najemno nakrájená cibule, sůl, pepř a trocha balkánského koření čubrica. Dozlatova…
Pokud máte remosku, jistě je to váš oblíbený kuchyňský pomocník. Ať už připravíte tohle výtečné kuře s bramborami ve všední den, nebo o víkendu, chutnat bude stejně…
Výborný tip na zdravý a vyvážený pokrm z luštěnin. Červená čočka si nachází stále více příznivců právě pro svou snadnou a rychlou přípravu. Určitě vyzkoušejte jižním…
Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem…
Připravíme si náplně: 1. Hrubě si postrouháme balkánský sýr, přidáme vajíčko, pepř, koření a rozetřený česnek. Vše smícháme. 2. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme…
Játra nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem, obalíme v mouce a zprudka orestujeme na oleji. Přendáme na talíř a ve stejném oleji osmažíme na plátky nakrájenou…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.
Do misky obereme vařené kapří maso tak, aby bylo bez kostí. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, změklé máslo a další uvedené ingredience.Vše umícháme do hladka a je…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky.Přidáme bílé části cibulek, prolisované…
Na masovém strojku dvakrát umeleme maso s cibulí, směs osolíme, opepříme, přidáme petrželku a důkladně promícháme. Špejle na grilování předem namočíme ve vodě, aby se…
Maso okořeníme (krom soli), přidáme smetanu a řádně promícháme a propracujeme. V uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici. Na druhý den před přípravou teprve podle…
Jeho chuť a aroma zůstává jemné s lehkým nádechem ovčího mléka. Konzistencí je sýr vláčný, takže se doslova rozplývá na jazyku. Ovčí sýr skvěle chutná buď samotný, se…
Bulharská čočková polévka je aromatický a výživný pokrm, který vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Tato polévka je skvělé jídlo i pro vegetariány, kteří si…
Čočku propláchneme na sítu, dáme do většího rendlíku a zalijeme dvojnásobným množstvím studené vody. Přidáme maličko jedlé sody (čočka potřebuje měkkou vodu).Na středním…
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
Ochutnejte tradiční balkánské čevapčiči s exotickým kořením čubrica, doplněné osvěžujícím cizrnovým salátem. Tato kombinace vás přenese přímo do středomoří. Ideální…
Rychlý pokrm z vepřového masa s velkou porcí zeleniny na středomořský způsob. Minutková úprava vám ušetří čas, příprava je snadná a vhodná i pro začátečníky. Servírujte…
Zeleninová směs, ve které najdeme nejen cuketu, mrkev či špenát je skvělá na chladné podzimní dny. Zahušťuje ji červená čočka, která nenadýmá a dodá jídlu specifickou…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měly být luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Čočka s kořenovou zeleninou, podávaná s vajíčkem na tvrdo, vám určitě…