Fazolová polévka rychlá
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 929 kJ / 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 1,00 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,60 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 40,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Polévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Čistá chuť kvalitního masa nejlépe vynikne v čevapčici bez zbytečných přísad. Stačí najemno nakrájená cibule, sůl, pepř a trocha balkánského koření čubrica. Dozlatova…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Rizoto na srbský způsob je chutné, syté jídlo plné vůní Balkánu. Na rozdíl od krémového italského rizota se tento pokrm připravuje s rajčatovým základem, paprikou,…
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás zaručeně zasytí. Díky…
Zapečená špagetová dýně plněná mletým masem je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje jemnou chuť dýně se šťavnatým mletým masem a aromatickým kořením. Tento recept…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.
Výborný tip na zdravý a vyvážený pokrm z luštěnin. Červená čočka si nachází stále více příznivců právě pro svou snadnou a rychlou přípravu. Určitě vyzkoušejte jižním…
Bulharská čočková polévka je aromatický a výživný pokrm, který vás zahřeje a potěší svou bohatou chutí. Tato polévka je skvělé jídlo i pro vegetariány, kteří si…
Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem…
Ochutnejte tradiční balkánské čevapčiči s exotickým kořením čubrica, doplněné osvěžujícím cizrnovým salátem. Tato kombinace vás přenese přímo do středomoří. Ideální…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
Pokud máte remosku, jistě je to váš oblíbený kuchyňský pomocník. Ať už připravíte tohle výtečné kuře s bramborami ve všední den, nebo o víkendu, chutnat bude stejně…
Bramborový džuveč s vepřovým masem je lahodné a syté jídlo, které kombinuje šťavnaté vepřové maso s bramborami, paprikami a rajčaty. Tato tradiční balkánská specialita…
Zeleninová směs, ve které najdeme nejen cuketu, mrkev či špenát je skvělá na chladné podzimní dny. Zahušťuje ji červená čočka, která nenadýmá a dodá jídlu specifickou…
Mrkev a celer nastrouháme, přidáme čubricu a promícháme ve vyšší zapékací míse. Na nastrouhanou zeleninu poklademe na plátky nakrájené brambory, které osolíme a…
Očistěné brambory a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek na plátky.Vše dáme do pekáče, prolijeme olejem, posypeme částí koření, kmínem, pepřem, přidáme hořčici,…
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
Tradičním pouličním občerstvením na Balkáně je pljeskavica - grilovaná placka z mletého masa. Obvykle se podává v housce s ajvarem. Na přípravě není nic složitého, vše…
Nejprve si připravíme brambory, ty se pečou déle. Brambory opláchneme, slupku necháme a nakrájíme je na čtvrtky. Naskládáme na plech, já dávám i pečící papír, aby se…
Čočku propláchneme a namočíme cca na 1 hodinu. Do hrnce přidáme vývar, přivedeme k varu, vložíme pokrájenou mrkev, celerové řapíky a bílé části cibulek.Z másla a mouky…
Na první pohled to může vypadat obyčejně, restovaná zelenina s bulgurem, ale opak je pravdou. Upečené kořeněné kostky dýně spojíme s vařeným bulgurem a toto duo skvěle…
Játra rozmixujeme a dáme se všemi ingrediencemi do mísy. Pořádně prohněteme a dáme na 24 hodin uležet do lednice. Dáme zapéct na 20-25min při teplotě 180°C.