Fazolová polévka rychlá
Recept ještě nebyl hodnocenPolévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 929 kJ / 222 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 2,00 g |
| – nasycené | 0,40 g |
| – nenasycené | 1,00 g |
| –– mononenasycené | 0,40 g |
| –– polynenasycené | 0,60 g |
| ––– omega 3 | 0,00 g |
| Vláknina | 2,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 800 mg |
| Sůl | 2,00 g |
| Sacharidy | 40,00 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Polévka bývá většinou součástí obědového menu. Tato fazolová je opravdu vydatná, takže může nahradit i hlavní chod. Použitím luštěnin v konzervě ušetříte mnoho času a…
Rizoto na srbský způsob je chutné, syté jídlo plné vůní Balkánu. Na rozdíl od krémového italského rizota se tento pokrm připravuje s rajčatovým základem, paprikou,…
Pokud máte remosku, jistě je to váš oblíbený kuchyňský pomocník. Ať už připravíte tohle výtečné kuře s bramborami ve všední den, nebo o víkendu, chutnat bude stejně…
Čistá chuť kvalitního masa nejlépe vynikne v čevapčici bez zbytečných přísad. Stačí najemno nakrájená cibule, sůl, pepř a trocha balkánského koření čubrica. Dozlatova…
Na oleji zpěníme pokrájenou červenou cibuli, přidáme restovat mleté vepřové maso, pokrájenou jarní cibulku a utřený česnek. Zamícháme, přilijeme rajskou šťávu, malinko…
Bramboračka s houbami je národní poklad. V každé rodině se vaří trošku jinak. Pokud je ale tato polévka dobře vychucená, nejen že zasytí a zahřeje, zároveň pohladí…
Brambory, uvařené téměř doměkka, nakrájíme na menší kousky.V pekáči rozpustíme sádlo a vložíme do něj zeleninu i uzeninu nakrájenou na špalíčky. Grilujeme v troubě pod…
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, posypané dozlatova usmaženou cibulkou, podávané se zelím, jsou českou hospodskou klasikou, která vás zaručeně zasytí. Díky…
Očistěné brambory a mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli a česnek na plátky.Vše dáme do pekáče, prolijeme olejem, posypeme částí koření, kmínem, pepřem, přidáme hořčici,…
Zapečená špagetová dýně plněná mletým masem je lahodný a zdravý pokrm, který spojuje jemnou chuť dýně se šťavnatým mletým masem a aromatickým kořením. Tento recept…
Do misky obereme vařené kapří maso tak, aby bylo bez kostí. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, změklé máslo a další uvedené ingredience.Vše umícháme do hladka a je…
Večeře nebo oběd, který dokonale zasytí, To je vepřová krkovice okořeněná čubricou, pečená v troubě se zeleninovým lečem. Domácí bramboráčky vonící majoránkou a česnekem…
Skvělá ryba jakou je candát, si zaslouží dokonalou přílohu. A tou může být ne úplně tradiční červená čočka v kombinaci se salátovou okurkou. Rychlá příprava ryby,…
Rychlý pokrm z vepřového masa s velkou porcí zeleniny na středomořský způsob. Minutková úprava vám ušetří čas, příprava je snadná a vhodná i pro začátečníky. Servírujte…
Na první pohled to může vypadat obyčejně, restovaná zelenina s bulgurem, ale opak je pravdou. Upečené kořeněné kostky dýně spojíme s vařeným bulgurem a toto duo skvěle…
Tento recept je plný nejen masa, ale také zeleniny, což je typické pro balkánskou kuchyni. Plátky kotlety podusíme s cibulí a kořením a poté k nim přidáme papriky a…
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vývaru.Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zašleháme ji do polévky.Přidáme bílé části cibulek, prolisované…
Na troše rozpuštěného sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté přidáme mleté maso dle vlastního výběru (já použil mletou vepřovou plec) a smažíme do…
Žebírka nasolíme a okořeníme kořenící směsí čubrica nebo adžika. Zeleninu a žampiony pokrájíme na větší kusy, vložíme do remosky o průměru cca 25 cm a mírně osolíme.…
Poctivou polévku, která zasytí a zahřeje, můžeme podávat kdykoliv. Kapusta dodá polévce krásnou barvu, čočka je plná bílkovin i vlákniny. Kvalitní klobása a koření…
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.Mleté maso dáme do mísy. Přidáme kořenící…
Z kapustových listů seřízneme nožem silnější stvoly. Pak není nutné kapustové listy spařovat a balit se nám do nich bude lehce.Mleté maso dáme do mísy. Přidáme kořenící…
Játra nakrájíme na plátky, opepříme, posypeme oreganem, obalíme v mouce a zprudka orestujeme na oleji. Přendáme na talíř a ve stejném oleji osmažíme na plátky nakrájenou…
I kupované vepřové maso ve skle je velice dobré i když domácímu se nevyrovná. V kombinaci s rýží a zeleninou vykouzlíte bleskovou večeři pro celou rodinu.