Čevapčiči podle starých kuchařek

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Mleté maso 9 názorů

Suroviny

600 g mletého masa
(nejlépe skopové, ale může být i směs vepřového a skopového nebo vepřového a hovězího v poměru 1:1 - namelte si maso sami nebo nechte namlít u spolehlivého řezníka)
sůl
pepř
hladká mouka na obalení
sádlo na opékání
Já přidávám podle tchyně ještě 2 cibule, velmi jemně nakrájené. Staré recepty jsou bez ní.
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso promícháme s hodně najemno nakrájenou cibulí (nebo taky ne), ochutíme solí a pepřem. Důkladně promícháme a z hmoty tvoříme malé šištičky, které obalíme v hladké mouce a opékáme na sádle.

  2. Podáváme s bramborovou kaší nebo s chlebem, hořčicí a zeleninou. Pokud nedáváte cibuli dovnitř, je vhodné ji podat jemně nakrájenou spolu s hořčicí a chlebem.

Poznámka

V původním čevapčiči měla vyniknout čistá chuť kvalitního masa. Stejný recept tu není :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 082 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Čevapčiči podle starých kuchařek

  • Sachmetka Sachmetka

    MirkaL:
    s tímto kořením už by to ale byla pljeskavica .. :-8

    Odpovědět

  • MirkaL MirkaL

    Spravne cevapcici by melo byt jak s korenim "cubrica", tak s cibulkou.:yes:mnam!

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Děkuji za milé komentáře, jsem ráda, že se vám recept líbí :-):-K

    Odpovědět

  • maiva maiva

    Krásně naservírovaná klasika:-p+:yes: také znám s cibulí do masa i něco na talíř:yes:.

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Stará dobrá klasika - vždycky záleží na kvalitě masa;-). U nás jako u Cathleen, cibule dovnitř i vedle s hořčicí:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    maris: :-) Hospodské čevapčiči jsem nikdy neochutnala, tak těžko soudit. Taky asi jak v které hospodě ;-) Dík za zájem o recept :-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Čevapčiči mám moc ráda, ale ještě se mi nepovedlo ho uělat takové to " hospodské ", na které vzpomínám:-):-))

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    To jsme jako děti měli doma hodně často.:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    :-)děláme úplně stejně, cibuli dovnitř, a i přesto ji přidáváme ještě na talířku s hořčicí. Jsou výborné:yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: recept na výborné čevabčiči top recepty čevabčiči čevapčiči staré recepty hospodské čevabčiči kuchařka recepty cevabcici staré kuchařky recept na klasické čevabčiči klasické čevabčiči stara kucharka čevabčičí top recepty kuchařka podle norem čevapčiči od babičky cevabcici recept hospotské čevabčiči recept čevabčiči s hořčici hospodske čevapčiči čevabčiči s hořčicí a s cibulí cevapcici norma klasicke cevapcici